Bouwplannen rond 3 grote Haagse stations voor maar liefst 500.000 m2

De verwachting is dat het aantal inwoners van Den Haag de komende jaren met ongeveer 4.000 tot 5.000 per jaar stijgt naar 630.000 inwoners in 2040. Dat betekent dat er veel nieuwe woningen en werkplekken nodig zijn.

Voor drie gebieden rond de grote Haagse stations zijn bouwplannen gemaakt voor maar liefst 500.000 m2, twee keer het volume van de Zuidas. Hoe krijgt de gemeente dit enorme volume aan woningen, winkels, bedrijfsruimten, scholen, speelplekken en recreatieve voorzieningen daadwerkelijk voor elkaar? Hier is samenwerking voor nodig met de markt, maar hoe werkt dat?

Bereikbaarheid
Om tot zoveel volume te komen moet de vaart erin blijven, dus een heldere fasering is van groot belang. Wat de strategie van de gemeente Den Haag hierin is vertellen de diverse sprekers tijdens de Gemeentelijke Vastgoeddag Den Haag op 22 mei 2019. Omdat de bouwplannen ook grote impact hebben op de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden van de stad, wordt ook aan dit onderwerp ruimschoots aandacht besteed tijdens deze middag. Het gaat hierbij echt over de uitvoeringspraktijk en niet over beleid.

Komt u ook?
Deze dag is bijzonder interessant voor ontwikkelaars, bouwers, vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, woningcorporaties, ambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten, makelaars en adviseurs. Wilt u er bij zijn? U vindt hier het gehele programma van de Haagse Vastgoeddag en het aanmeldformulier.
Graag tot 22 mei! 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021