'Een goed kantoorconcept zorgt voor een betere binding'

Organisaties zijn steeds meer zoekende naar de emotionele binding tussen werkgever en werknemer. Werkinhoud en goede arbeidsvoorwaarden zijn nog maar slechts een onderdeel van het wensenpakket van de werknemer. Een strakke kantooromgeving met een leuk concept is in een razend tempo de standaard geworden waaraan de werkomgeving dient te voldoen. Deze standaard in trendy kantooromgevingen zal al snel als een basisbehoefte worden ervaren en niet voldoende blijken om hiermee de werknemer langdurig te binden.

SB Projects, gevestigd met kantoren in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen, adviseert als project manager en design & build partner al 30 jaar gerenommeerde bedrijven van uiteenlopende aard en omvang in zowel binnen- als buitenland. Ons doel is het realiseren van een interieur waarin het potentieel en de mogelijkheden van een organisatie volledig tot hun recht komen en waarin we de opdrachtgever volledig kunnen ontzorgen bij het verwezenlijken van hun kantoorinterieur en inrichtingsproject.

DNA van de organisatie
Met haar team van architecten en projectmanagers zoekt zij juist naar wat de mensen binnen een organisatie bindt en waar de organisatie voor staat. Samen met de directie en werknemers wordt het DNA van de organisatie blootgelegd en vertaald naar een toekomstperspectief voor de huisvesting. Deze visie is in eerste instantie altijd dienend aan de huidige organisatie, maar dient ook de ruimte te geven voor de noodzakelijke behoeften voor verandering van de groeiende nieuwe generatie werknemers.

Bij bovenstaand project is SB Projects betrokken geweest bij de interieurarchitectuur, project management en de uitvoering. SB Projects zit hierbij in het hart van de aanpak en werkt samen met vele deelspecialisten die onderdelen van het gekozen project uitvoeren. Eén aanspreekpunt dat namens en met de klant, in dit geval Ingram Micro, de huisvestingsvraagstukken managet, beheert en realiseert.

Binding met de organisatie
Het is voor binding tussen werknemer en de organisatie essentieel dat de werknemers deze verandering zich als het ware eigen maken. De verandering binnen de organisatie blijft dan dicht bij de authenticiteit van de organisatie en wordt ook als meer eigen ervaren door de werknemers. Het versterkt het DNA van een organisatie, wat ervoor zorgt dat de werknemers zich meer thuis voelen en hiermee ook de emotionele binding met de kernwaarden van de organisatie ervaren.

Wow-effect alleen is niet voldoende
Een wow-effect is goed, zolang het eigen is aan de organisatie. Veel nieuwe werkplekconcepten richten zich slechts op het wow-effect met esthetisch mooi ingerichte ruimtes en faciliteiten die gemak bevorderen. Alleen hiermee worden de behoeften van de werknemer, namelijk: herkenning, erkenning, zingeving en beleving, onvoldoende blijvend vervuld.

Pakkende ontwerpen
Het ontwerpteam van SB Projects staat erom bekend dat ze meester zijn in het onderkennen en vormgeven van de eigenheid van een organisatie om er vervolgens een pakkende visualisatie aan te geven. De ontwerpen van de kantoorinterieurs zijn uniek in haar design in kantorenland.

SB Projects werd 30 jaar geleden opgericht als bouwonderneming en ontwikkelde zich tot een internationale speler gespecialiseerd in huisvestingsadvies en totale projectrealisatie. De missie laat zich beste samenvatten als ‘alles ontzorgen voor de klant’, wat tot op heden nog steeds prioriteit is voor SB Projects.

Meer informatie of persoonlijk advies? Neem contact op met SB Project via info@sbprojects.eu of op telefoonnummer +31 (0) 20 820 14 39. 

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special