OVG Real Estate en G&S Vastgoed leveren nieuw kantoor van ING op

Het nieuwe kantoor van ING in Amsterdam-Zuidoost is door OVG Real Estate en G&S Vastgoed opgeleverd. Het betreft het nieuwe kantoor aan de Bijlmerdreef dat in gebruik wordt genomen en onderdeel is van de toekomstige campus in Amsterdam Zuidoost.

Met een oppervlakte van circa 40.000 m2 is het nieuwe kantoor van ING één van de grootste gebouwen op de campus aan de Bijlmerdreef. Het vijf verdiepingen tellende kantoor, dat bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde bouwdelen met elk een atrium, wordt later dit jaar in gebruik genomen. Het pand biedt flexibele werkplekken voor ongeveer 2.800 mensen.

Toekomstbestendig ontwikkelen
Thomas Ummels, Executive Development Director OVG Real Estate: "Het circulaire beton, de zonnepanelen op het dak en de groene omgeving, alles aan het nieuwe kantoor illustreert dat duurzaamheid verbonden is aan de strategie van ING. De aandacht voor een prettige en dynamische werkomgeving stimulereert creatieve samenwerking en is een inspirerend voorbeeld van toekomstbestendig ontwikkelen".

Arjen Lindeman, Head of Development G&S Vastgoed: ‘’ING en wij mogen trots zijn op deze prestatie. Wij hebben met elkaar een elegant vormgegeven kantoor kunnen realiseren dat een grote diversiteit aan werkplekken aanbiedt. Een multifunctioneel atrium waar straks iedereen welkom is. Een kantoor dat past bij ING, een bank van de toekomst’’.

Duurzaam en energiepositief
Het ontwerp van het nieuwe ING kantoor heeft de BREEAM-score Outstanding. Daarmee is het kantoor het eerste gebouw in Amsterdam-Zuidoost, en een van de dertig kantoren in heel Nederland , met het hoogste certificaat van dit duurzaamheidskeurmerk. Bovendien is het pand dankzij onder andere de uitmuntende isolatie, zonnepanelen en slimme technologie energiepositief. Dat wil zeggen dat het kantoor voldoende energie opwekt om in de eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien en om daarnaast energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Paviljoen als kloppend hart
De komende periode werken OVG Real Estate en G&S Vastgoed verder aan de realisatie van een horecapaviljoen aan de voorzijde van het kantoor. Het gebouw, met een oppervlakte van ongeveer 900 m2, is ontworpen door Powerhouse Company. Het restaurant dat in het paviljoen komt, The Traveller, wordt toegankelijk voor iedereen en vormt straks het kloppend hart van de campus.

Consortium van marktleiders
Het nieuwe kantoor van ING en het naastgelegen horecapaviljoen worden ontwikkeld door het ontwikkelconsortium OVG Real Estate en G&S Vastgoed, marktleiders op de Nederlandse kantorenmarkt.

Het ING kantoor, eigendom van LCN Capital Partners, is gebouwd door G&S Bouw naar een ontwerp van Benthem Crouwel Architects.

De partijen worden bijgestaan door juridisch adviseur NautaDutilh en Allen & Overy. De ontwikkeling van de totale campus loopt nog tot 2024.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special