Branchevereniging NVM en bedrijfsinformatiespecialist Graydon hebben hun samenwerking op het gebied van cliëntenonderzoek verder uitgebreid. De NVM is een centraal inkoopcontract aangegaan om extra zekerheid en uniformiteit voor haar leden te waarborgen.

Op die manier kunnen NVM-makelaars zo nog efficiënter voldoen aan de aangescherpte richtlijnen van de wet op witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) en de poortwachtersfunctie die sinds 2018 aan de makelaardij is toegekend.

De NVM werkt inmiddels ruim een jaar samen met Graydon op het gebied van cliëntenonderzoek bij zakelijke relaties in het kader van de Wwft. “Waar wij Graydon tot nu toe als voorkeursleverancier aanbevolen aan de NVM-makelaars, hebben we nu een groot aantal checks voor zakelijk cliëntenonderzoek centraal ingekocht die we tegen een gereduceerd tarief beschikbaar stellen aan onze leden”, aldus Peter van Grevengoed, Manager Ledensupport bij NVM. “Door op centraal niveau in te kopen, waarborgen we dat onze makelaars nog makkelijker en uniform kunnen voldoen aan de Wwft.”

Wat betekent deze hernieuwde samenwerking voor NVM-makelaars?
Paul Uijtewaal, Commercieel Directeur van Graydon: “NVM-makelaars worden nu nog beter gefaciliteerd met toegang tot betrouwbare bedrijfsinformatie om zo op een uniforme en efficiënte manier cliëntenonderzoek uit te voeren. Dit vergroot de zekerheid wanneer ze transacties doen met zakelijke relaties. We zijn er trots op dat we onze samenwerking met de NVM op deze manier verder kunnen uitbreiden en de NVM-makelaars nog beter kunnen helpen om aan hun poortwachtersfunctie te voldoen”.

Via de diensten van Graydon kunnen makelaars:
-snel een Customer Due Diligence onderzoek uitvoeren voor transacties waar rechtspersonen bij betrokken zijn, inclusief UBO-check en een compliance screening;
-de kredietwaardigheid en financiële gezondheid van zakelijke huurders checken;
-een XSeptions check doen om inzicht te krijgen op het volledige netwerk van een bedrijf en/of bestuurder en mogelijke uitzonderlijke situaties daarin;
-met korting uittreksels van de Kamer van Koophandel opvragen.

Van Grevengoed: “We hebben gekozen voor Graydon omdat zij marktleider zijn op het gebied van Customer Due Dilligence onderzoek, kredietwaardigheid- en XSeptionsinformatie, niet alleen in de makelaardij, maar ook in de verzekering-, accountancy en vastgoedsector. Wij hebben een sterk vertrouwen in de hoogwaardige kwaliteit die Graydon aan onze leden kan leveren.”

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special