Nieuw congres: Gemeentelijke Vastgoeddag Den Haag

Den Haag heeft veel nieuwe woningen en werkplekken nodig. Naar verwachting stijgt het aantal inwoners de komende jaren met ongeveer 4.000 tot 5.000 per jaar naar 630.000 inwoners in 2040. Er zijn voor drie gebieden rond de drie grote Haagse stations, samen het Central Innovation District geheten, verdichtings- en hoogbouwplannen gemaakt voor maar liefst 500.000 m² – dat is twee keer het volume van de Zuidas.

Op 22 mei organiseert Vastgoedjournaal de Gemeentelijke Vastgoeddag Den Haag. Klik hier voor het volledige programma.

Hoe krijgt de gemeente dit enorme volume aan woningen, winkels, bedrijfsruimten, scholen, speelplekken en recreatieve voorzieningen daadwerkelijk voor elkaar? Hoe werkt zij samen met de markt? Hoe contracteert de gemeente de gebiedsagenda’s van het Central Innovation District (Laan van NOI, de oostkant van het Centraal Station en de Laakzijde bij Hollands Spoor) in de praktijk? Hoe faseert de gemeente dit verstandig? Hoe houdt zij de vaart erin? Wat is de strategie? Bevalt de marktpartijen het gehanteerde model van ketenintegratie? Wat werkt wel, wat niet, wat zijn de ervaringen? En wat doet de gemeente aan de bereikbaarheid?

Deze middag gaat niet over beleid, maar over de uitvoeringspraktijk. Doelgroep: ontwikkelaars/bouwers, vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, woningcorporaties, ambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten, makelaars, adviseurs.


Klik hier voor het volledige programma en/of om u aan te melden.

Foto: Zairon [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons.
 



Reacties


Laatste nieuws