Overbruggingsfinancier Fiduciam heeft vestiging in Frankfurt

Afgelopen januari verkreeg Fiduciam haar licentie, waardoor nu ook Duitse MKB’ers en ondernemers gebruik kunnen maken van haar overbruggingsfinancieringen. Daarnaast zal Fiduciam ook financieringen aanbieden via Nederlandse intermediairs met klanten die willen investeren in Duits onroerend goed.

Johan Groothaert, chief executive van Fiduciam: “Nu de Duitse bevolking na twee decennia van stagnatie weer groeit, heeft Duitsland een wezenlijk tekort aan woningen. Dit zorgt voor een sterke vastgoedmarkt met stijgende prijzen. Daarnaast wordt de Duitse economie gekenmerkt door een sterke en dynamische MKB-sector. Deze sector zorgt voor meer dan 50% van de toegevoegde waarde van de totale zakelijke Duitse sector. Dit alles maakt het juist nu een goed moment om de Duitse markt te betreden met overbruggingsfinancieringen voor MKB’ers.”

Range
Fiduciam zal financieringen aanbieden in Duitsland van €500.000 tot €25 miljoen, met rentetarieven vanaf 0.6% per maand en een looptijd tot 3 jaar.

Robin Felgenhauer, Fiduciams BDM voor Duitsland: “De spaarbanken en coöperatieve volksbanken bieden van oudsher vergelijkbare leningen aan. Echter, als gevolg van Basel is het voor de banken lastig geworden om aan deze behoefte van Duitse MKB’ers te voldoen. Als ondernemer is het met name lastig om leningen tot €10 miljoen te krijgen. Laat dit nu net Fiduciams ‘sweet spot’ zijn.”

Mede-oprichter en hoofd van de Duitse vestiging, Henrik Takkenberg, legt uit: “We zijn onder de indruk van het aantal Duitse financieringsaanvragen die wij reeds ontvangen hebben, met name van Duitse ontwikkelaars. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat Duitsland een belangrijke bijdrage zal hebben in de kredietportefeuille van Fiduciam nu ons bedrijf aan het uitbreiden is.”

Zes landen
Afgelopen jaar breidde Fiduciam uit naar Frankrijk en Spanje en opende een nieuw kantoor in Utrecht (foto). Dit betekent dat Fiduciam nu overbruggingsfinancieringen aanbiedt in Engeland, Ierland, Nederland, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022