Tech startup Tykn opent kantoor in Apollo 14

Tykn, de Nederlandse startup die zich richt op het veilig digitaliseren van identiteitsmanagement, heeft officieel haar deuren geopend in het 4000 m2 grote kantoor Apollo 14 in de Binckhaven Den Haag. Het huurt 75 m2, verdeeld over vier units. De vestiging van het nieuwe kantoor is een nieuwe stap voorwaarts sinds de oprichting van de startup.

Het verhaal van CEO en mede-oprichter van Tykn, Toufic El-Rjula, vormt de basis van het bedrijf. Zijn officiële identiteitspapieren werden tijdens de Golfoorlog vernietigd. Dit maakte hem een 'onzichtbare man'. Zijn persoonlijke ervaring en de duizenden mensen met vergelijkbare verhalen die hij ontmoette in vluchtelingenkampen, inspireerden de software analist om te werken aan een oplossing die de 'onzichtbare mensen' van nu helpt.

Reactie
Toufic (Tey) El-Rjula's: "Hoewel het tijdperk waarin we leven bekend staat om haar snelle technologische ontwikkelingen, zijn we op belangrijke gebieden nog steeds afhankelijk van kwetsbare, op papier gebaseerde systemen. Met Tykn willen we NGO's en overheden helpen een digitaal identiteitsmanagementsysteem voor humanitaire hulp te ontwikkelen. Dit was voor ons meteen de reden om ons te vestigen in Den Haag. Apollo 14 is de perfecte plaats voor ons, hier bundelen ondernemers die werken aan innovaties voor een betere wereld hun krachten. Ik zie Den Haag niet alleen als de stad van vrede en recht, maar ook als stad van innovatie en humanitaire actie, met name vanwege de vele internationale NGO’s in Den Haag. "

Achtergrond Apollo 14
De gemeente Den Haag is niet de eigenaar van het pand, maar huurt de helft van het gebouw en bedrijf Q42 de andere helft. Dit is een technisch innovatief internetbureau waar 80 medewerkers werken aan dingen die impact maken. Hiermee sluiten hun doelstellingen volledig aan op het type huurders zoals bedoeld voor Apollo14: ondernemers die werken aan innovaties voor een betere wereld, zoals Tykn.

Onderste foto: Tykn’s medeoprichters (van links naar rechts): Tey El-Rjula, Jimmy J.P. Snoek en Khalid Maliki.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022