Delta Development neemt kavel van 10 ha af op Kickersbloem 3

Het opvallend ruime bedrijventerrein Kickersbloem 3 in Hellevoetsluis heeft haar eerste grote projectontwikkelaar weten te strikken. Met Delta Development Group is een optie-overeenkomst met de gemeente Hellevoetsluis en Kickersvoet BV voor de afname van 100.000 m2.

Lees ook ons eerdere artikel over dit bedrijventerrein: 'Bedrijventerrein Hellevoetsluis komt als geroepen'

Delta wil het gebied daarmee circulair ontwikkelen. In de regio groot Rotterdam is het aanbod van bouwkavels voor de logistieke sector die aansluiten bij de circulaire visie van Delta Development Group beperkt. De ontwikkelaar is daarom uitgeweken naar Kickersbloem 3 waar Delta als eerste grote partij opteert voor ruim 100.000 m2 van de totaal beschikbare 73 hectare aan bouwkavels.

Het bedrijf heeft onder meer plannen om, in partnerschap met het Britse European Logistics Real Estate Partners, warehouses te realiseren op het bedrijvenpark.

Achtergrond
Delta Development Group is gevestigd in Hoofddorp. Als projectontwikkelaar werkt het bedrijf sinds 2003 uitsluitend vanuit de Circulaire Cradle to Cradle filosofie. Volgens die filosofie kiest Delta ook op Kickersbloem 3 voor een geïntegreerde ecologische gebiedsaanpak met (groene) ruimte tussen de gebouwen. Delta heeft ervaring op het gebied van Logistieke ontwikkeling met als voorbeelden Fokker Logistics Park en Schiphol Trade Park.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021