CBRE trekt in nieuw duurzaam en gezond hoofdkantoor

CBRE heeft haar nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen. Het wereldwijde adviesbureau vestigt zich in The Core, onder het dak van een voormalige autogarage in het Schinkelgebied. Het gaat om circa 4.500 m2 kantoorruimte.

In de afgelopen maanden heeft CBRE het pand aan de Anthony Fokkerweg in Amsterdam grondig verbouwd in samenwerking met eigenaar Caransa Groep. Het gebouw is afgesloten van aardgas, voorzien van een nieuwe isolatieschil en de indeling is grondig op de schop gegaan. Vier verschillende zones stellen gebruikers van The Core vanaf vandaag in de gelegenheid om een werkvorm te kiezen die past bij het vraagstuk.

Ontmoetingsplaats
Marco Hekman, CEO van CBRE Nederland: ''Werk verandert en er worden meer eisen gesteld aan gebouwen. De complexiteit van huisvestingsvraagstukken en vastgoedoplossingen neemt daardoor toe. In The Core gaan we samen met opdrachtgevers nieuwe werkomgevingen ontwerpen. Hier geven we ondernemerschap de ruimte en brengen we innovatie tot leven.''

Hij vervolgt: ''We zien The Core niet zozeer als een kantoor, eerder als een ontmoetingsplaats. We willen expertise bij elkaar brengen en onze medewerkers en opdrachtgevers faciliteren om tot creatieve en passende oplossingen te komen voor vastgoed- en huisvestingsvraagstukken. Innovatie dient daarbij als steun in de rug. Binnen de muren van het gebouw is het aan de mensen.''

Duurzaam en gezond
Een smart building systeem stelt CBRE in staat om gebouwfuncties af te stemmen op de voorkeuren van gebruikers. Daarnaast is CBRE voor het hoogst haalbare gegaan op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Zo zijn alle recyclebare materialen in The Core in kaart gebracht en heeft CBRE resultaten toegepast uit onderzoek van de Universiteit van Twente naar de invloed van de werkomgeving op gezondheid, welzijn en prestatievermogen van kantoorgebruikers.

''The Core is niet alleen het antwoord op ons eigen huisvestingsvraagstuk. We slaan een geheel nieuwe weg in. Omdat het gebouw nauwelijks kaders heeft, passen we ons vanaf nu makkelijk aan aan de snel veranderende wereld om ons heen'', sluit Hekman af.

Zuidas
De locatie van CBRE aan de Gustav Mahlerlaan op de Amsterdamse Zuidas blijft bestaan. CBRE heeft daarnaast kantoren in Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle en op Schiphol.
 Reacties


Laatste nieuws