Slim kantoor EDGE Amsterdam West trekt vierde grote huurder aan

Intertrust, aanbieder van gespecialiseerde administratieve diensten aan klanten die internationaal investeren en zaken doen, wordt de vierde huurder van EDGE Amsterdam West. EDGE Technologies en Intertrust sluiten hiervoor een langjarige huurovereenkomst voor 8.250 m2 kantoorruimte.

EDGE Amsterdam West bestaat uit een hoofdgebouw met ca. 48.000 m2 aan kantoorruimte en een bijgebouw van ca. 5.500 m2. Het hoofdgebouw is reeds verhuurd aan APG Groep N.V. en Alliander N.V. APG is sinds de oplevering in de jaren 70 – eerst als eigenaar en later als huurder – aan het gebouw verbonden.

Tevens huurt Alliander sinds 2013 kantoorruimte in het gebouw. Beide partijen keren na de herontwikkeling weer terug als huurder. In het hoofdgebouw is nog ca. 4.150 m2 aaneengesloten kantoorruimte beschikbaar. De kantoorruimte gelegen in het bijgebouw is nog volledig beschikbaar.

Herontwikkeling
EDGE Amsterdam West, voorheen bekend als de Basisweg 10, is een herontwikkeling waarbij het originele ontwerp van Oyevaar, Stolle & van Gool in ere wordt gehouden. Destijds was het een van de eerste kantoorpanden binnen de stedelijke ontwikkeling van het gebied Sloterdijk. Het nieuwe ontwerp is van de hand van de Architekten Cie – voorheen Oyevaar, Stolle & van Gool. De meest markante verandering is de spectaculaire glazen koepel die als overkapping geplaatst zal worden op de nu nog onoverdekte binnenplaats. Hiermee wordt er een nieuw atrium met een oppervlak van ca. 4.000 m2 toegevoegd aan het hoofdgebouw.

Zoals alle EDGE-ontwikkelingen, zal EDGE Amsterdam West op basis van het geavanceerde, smart technology platform van EDGE Technologies een intelligent, gezond en duurzaam gebouw worden. Door de sterk verbeterde isolatiewaarde van de gevel en toepassing van hoogwaardig glas wordt het energieverbruik van het gebouw drastisch teruggebracht. Daarnaast worden er een warmte-koude opslagsysteem, pv-panelen en lucht- en watergekoelde warmtepompen geïnstalleerd. Door de combinatie van deze toepassingen zal in ieder geval het gebruik van de gebouwgebonden installaties energiepositief zijn. Er wordt gestreefd naar een BREEAM-NL-certificaat "Outstanding’’, het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat binnen de gebouwde omgeving.

In voorjaar 2021 klaar
De voorbereidende werkzaamheden van de herontwikkeling zijn reeds gestart. De herontwikkeling wordt uitgevoerd door G&S Bouw. Naar verwachting wordt het hoofdgebouw van EDGE Amsterdam West in het voorjaar van 2021 opgeleverd. De herontwikkeling van het bijgebouw zal worden gestart na oplevering van het hoofdgebouw.

Intertrust werd geadviseerd door JLL. EDGE Technologies is juridisch bijgestaan door Loyens en Loeff.

Reacties