Pannenbier op Teylingen College Leeuwenhorst

In december heeft de uitbreiding van het Teylingen College Leeuwenhorst officieel het hoogste punt bereikt. Een moment waar de school feestelijk bij stil stond. BOAG was erbij en stond tevens stil bij het voortraject waarbij het bouw/projectteam behoorlijk wat doorzettingsvermogen heeft getoond om tot dit punt te komen.

Jeffrey Dirks, projectmanager bij BOAG: ‘’Voor Stichting Fioretti Teylingen verzorg ik samen met collega Johan Knook het projectmanagement. Het mooie van dit werk is dat je echt resultaat ziet van je inspanningen. Het hoogste punt hebben we kunnen bereiken mede dankzij alle voorbereidingen die zijn getroffen om gesprekken aan te gaan met de gemeente, de bewaking van het project op beheersfactoren, alsmede het uitvoeren van kwaliteitscontroles gedurende de uitvoering. Middels ‘Voortgang, Kwaliteit en Veiligheid (VKV)’-rapportages brengen we de opdrachtgever op de hoogte van de stand van zaken.’’

Duurzame uitbreiding
In de nieuwe mediatheekruimte van de school werden onder andere de schoolkinderen en de wethouders Gotink en Bilars van de gemeente Noordwijkerhout ontvangen. Rector Cees Slats opende de officiële bijeenkomst, waarna wethouder Bilars het woord kreeg namens de gemeente Noordwijkerhout.

Beiden gaven aan dat het heel wat doorzettingsvermogen en gesprekken heeft gevergd om tot dit punt te komen. Het resultaat maakt echter veel goed: een duurzame uitbreiding in de vorm van een gymzaal met theaterlokaal en een theoriegebouw dat straks één geheel vormt met het bestaande gebouw. Het dak van de gymzaal wordt helemaal van zonnepanelen voorzien, voldoende voor de stroombehoefte van zowel het nieuwe als een groot gedeelte van het hoofdgebouw.

Schoolvisie voelbaar
Rector Slats benadrukte nog eens dat de visie van de school op onderwijshuisvesting ook hier volledig is uitgewerkt. Ten eerste kleinschaligheid in een gezonde grootte, zodat de school veiligheid en een ruim lesprogramma kan realiseren. Ten tweede een moderne en uitdagende leeromgeving waar klaslokalen en andere werkruimtes een ruime variatie aan werkvormen mogelijk maken.

Na de toespraken ging men onder tromgeroffel van de talentklas muziek naar de bouwplaats waar de wethouders op het dak van het nieuwe Theoriegebouw met een druk op de knop een aantal raketten lanceerden.

   

Naam project

Nieuwbouw en uitbreiding Stichting Fioretti Teylingen

Adres en plaats

Langelaan 1, Noordwijkerhout

Oppervlakte

Sportgebouw 527,3 m2 bvo en het theoriegebouw 1.080,4 m2 bvo.

Verdiepingen

Sportgebouw 2 lagen, Theoriegebouw 3 lagen.

Parkeerplaatsen?

  1. parkeerplaatsen voor auto’s. Er wordt tevens een nieuwe tweelaagse fietsenstalling gerealiseerd met ruimte voor in totaal 762 fietsen.

Opdrachtgever

Stichting Fioretti Teylingen

Afnemer:

Teylingen College Leeuwenhorst

Aannemer:

BUKO Bouwsystemen Vuren B.V.

Overige adviseurs

RHO – adviseurs ruimtelijke ordening

Contractvorm

Design & Build

 

 

Datum start project

Q4-2017 (werkzaamheden BOAG)

Betrokken collega’s

Johan Knook Senior Projectmanager

Jeffrey Dirks Projectmanager

 

 

 

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022