Willem Slager uitgeroepen tot Vastgoedbeslisser 2018!

De Vastgoedbeslisser van 2018 is eindelijk bekend! Na een spannende laatste stemronde tijdens het Vastgoedbeslisserscongres gehouden in Hotel Okura in Amsterdam, heeft het publiek gekozen voor Willem Slager, partner bij DHG. Lees verder voor de rest van de top 10.

Voor het achtste jaar op een rij kon er online gestemd worden op de Top 100 Vastgoedbeslissers. Meer dan 10.000 stemmen zijn uitgebracht en Geoff de Booij, Head of Real Estate Management bij Duitse belegger Deka Immobilien, Joost van Gestel, CEO van Camelot Europe Netherlands en Willem Slager, partner bij logistieke ontwikkelaar en belegger DHG, hebben de meeste stemmen gekregen.

De uiteindelijke winnaar van deze jaarlijkse publieksprijs werd bepaald door de bezoekers van het congres Vastgoedbeslissers 2018 dat vandaag werd gehouden in Hotel Okura in Amsterdam. Na het tellen van de stemmen bleek dat Willem Slager als winnaar uit de bus kwam. Op nummer twee is geëindigd Joost van Gestel en Geoff de Booij kreeg de nummer 3 positie.

Eerdere winnaars
De winnaar kan zich voegen in het illustere lijstje van Vastgoedbeslissers. Eerdere winnaars waren in 2011 Joop van Oosten (Koninklijke BAM Groep), in 2012 Dik Wessels (oprichter VolkerWessels), in 2013 voormalig minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok, in 2014 Dirk Anbeek (CEO Wereldhave) en in 2015 en 2016 Lesley Bamberger (CEO Kroonenberg Groep). Vorig jaar werd Ronny Rosenbaum, CEO van RBJ Group of Companies, tot winnaar bekroond.

Reacties top 3
Geoff de Booij, sinds 2015 Head of Real Estate Management bij Deka Immobilien was vorig jaar ook genomineerd als Vastgoedbeslisser en uiteindelijk op de derde plaats beland. Het stemmende publiek omschreef De Booij als een man met visie en durf. Deka heeft 'een duidelijk verhaal' en 'een mooie vastgoedportefeuille'. In zijn dankwoord zei De Booij: "Ik ben vereerd weer zo hoog te eindigen en volgend jaar gaan we gewoon weer voor de derde keer voor de derde plek!" Deka heeft zo'n €32 miljard aan vastgoed assets under management en is actief in 26 landen met meer dan 8,9 miljoen vierkante meter aan kantoren, winkels, hotels en logistiek.

Joost van Gestel, CEO van Camelot Europe Netherlands en Clever Real Estate, heeft de nummer 2 positie bemachtigd. Het stemmende publiek omschreef Van Gestel als een 'maatschappelijk relevante investeerder' en een 'self-made man'. In zijn dankwoord laat Van Gestel weten dat hij dankbaar is voor de mensen die op hem hebben gestemd.  

Willem Slager, partner bij logistieke ontwikkelaar en belegger DHG zegt tegen VJ: "Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd. Logistiek is toch een beetje de underdog in de vastgoedsector, het is een segment dat minder bekend was tot een aantal jaar geleden. Deze prijs is een groot compliment voor de tak waarin wij actief zijn en ook voor ons bedrijf DHG,  want ik doe het niet alleen. Samen met ons hele team zetten wij ons in om mooi vastgoed op risico te ontwikkelen." Het stemmende publiek omschreef Slager als 'vernieuwend', 'een echte Rotterdammer' en een man die 'een in zijn soort' is. DHG heeft circa 2,6 miljoen m2 aan grondoppervlakte in Nederland in bezit en ontwikkelt voor de komende twee jaar circa 750.000 m2 aan logistiek vastgoed op risico.

Top 10: Vastgoedbeleggers, financiers en ontwikkelaars
De rest van de top 10 wordt aangevoerd door Lesley Bamberger, CEO van Kroonenberg Groep, op nummer 4. De verkiezing is geen vreemde voor Bamberger, de eigenaar en algemeen directeur van de Kroonenberg Groep was in 2015 én 2016 de winnaar van de Vastgoedbelissers Award. Ontwikkelende belegger Kroonenberg Groep is onder andere bekend van de herontwikkeling van de Kalverpassage, de Kasbank en het voormalige Telegraafgebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225 in Amsterdam. Maar ook van winkelcentra Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid, de Barones in Breda en Hilvertshof in Hilversum zijn onderdeel van de portefeuille.

Op nummer 5 staat Ronny Rosenbaum, winnaar van 2017. Rosenbaum is CEO van RBJ Group of Companies en hij belegt al 35 jaar toonaangevend in A1-winkelvastgoed en is tevens mede-eigenaar van The Sting. Andere grote aankopen die de belegger heeft gedaan zijn onder andere Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) op de Dam, het Holland Casino in Amsterdam en het prestigieuze project Valley op de Zuidas.

Nick Both heeft de nummer zes notering bemachtigd. Both is vice-president bij de Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder HighBrook Investors. Hij is verantwoordelijk voor het asset management van de vastgoedportefeuille in Nederland, met meer dan 100 objecten zoals het Groothandelsgebouw in Rotterdam en de Mesdag portefeuille.

Op nummer 7 staat de Eindhovense vastgoedondernemer Lee Foolen van City Pads Nederland. De ontwikkelaar richt zich op het transformeren van kantoorgebouwen tot woningen en hotels. Een van hun bekendste projecten is de transformatie van voormalige kantoortoren Europoint III, oftewel één van de Marconi Torens, in Rotterdam naar 420 huurwoningen. In totaal heeft City Pads Nederland al meer dan 134.000 m2 getransformeerd en zit er nog 264.000 m2 in de pijpleiding.

Peter Göbel is de hoogst genoteerde vastgoedfinancier op de lijst en is op nummer 8 geëindigd. Göbel is Head of Netherlands bij ING Real Estate Finance Nederland, één van de grootste vastgoedfinanciers van Nederland en één van de voorvechters van duurzame vastgoedfinanciering. ING REF financiert in Nederland circa 30.000 gebouwen met bij elkaar meer dan 17 miljoen vierkante meter aan onroerend goed.

Victor van Bommel van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Orange Capital Partners staat op nummer 9. Orange Capital Partners is nog maar kort actief. Sinds de oprichting in 2014 beheert het inmiddels een vastgoedvermogen van ruim €1 miljard, waaronder 3.000 huurwoningen en 40 wijkwinkelcentra op sterke locaties in binnenstedelijke gebieden.

De hekkensluiter is Bas Gregoor van Cityside Apartments. Het bedrijf is in 2014 ontstaan en heeft voor eigen rekening en risico maar liefst 1.500 appartementen in leegstaande gebouwen ontwikkeld door heel Nederland. Recent kocht Cityside Apartments drie kantoren aan in Alphen aan den Rijn van in totaal 34.000 m2 en zijn er daarnaast projecten in uitvoering in Hoofddorp, Deventer en Helmond. 

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022