Metafoor ondersteunt Heerenveen bij kaveluitgifte, grondtransacties en vastgoedbeheer

Metafoor streeft naar een langdurig partnerschap met opdrachtgevers. Zo wordt de gemeente Heerenveen al jarenlang bij verschillende projecten ondersteund. Momenteel neemt de gemeente verschillende producten en diensten af, daarom leek dit voor VJ een goed moment voor een interview. 

Naast de medewerkers Hendrika Sinnema, Jantine Kerkmeester en Amarins van der Wier, interviewde VJ ook twee vaste medewerkers van de gemeente Heerenveen. Zo wilden Elsemarie Oosterveen (Accountmanager Economische Zaken) en Dirk-Jan de Goede (Rentmeester) graag tijd voor vrij maken.

Grondtransacties en kaveluitgifte
Hendrika en Jantine ondersteunen de gemeente Heerenveen bij grondtransacties en de uitgifte van woningbouwkavels en bedrijventerrein. Bij de uitgifte van kavels wordt gebruik gemaakt van de nieuwste softwaretool KavelverkoopOnline. Wanneer Elsemarie Oosterveen of haar collega accountmanager een gesprek heeft gehad en er een kavel op een bedrijventerrein wordt gereserveerd, zorgen Hendrika en Jantine ervoor dat de reserveringsovereenkomst opgemaakt en verstuurd wordt.

Dit geldt eigenlijk tijdens het gehele proces van de uitgifte van kavels. Zij ontfermen zich echt over het contractuele gedeelte, van de reservering tot de juridische levering. Elsemarie Oosterveen: ‘Ik vind het plezierig dat iemand anders het contract maakt en dat diegene over mijn schouder mee kijkt of ik de juiste afspraken maak. Het gaat mij dus niet alleen om het ontlasten, maar ook echt om de kwaliteit.’

Vastgoed op Orde
Hendrika en Amarins zijn vorig jaar samen gestart met het op orde brengen van de basis van het gemeentelijk vastgoed. Welke gebouwen en percelen grond heeft de gemeente in haar portefeuille en hoe gebruikt zij deze? Amarins heeft in deze periode alle objecten nagelopen en de oude contracten verwijderd. Daarnaast heeft zij ervoor gezorgd dat alle papieren contracten die nog niet waren toegevoegd, ingescand en toegevoegd werden in VBSonline.

Dit heeft ervoor gezorgd dat er nu meer gebruik wordt gemaakt van VBSonline omdat het completer is en de informatie op één plaats beschikbaar is. Daarnaast heeft zij de facturatie vanuit VBSonline op orde gebracht. Dirk-Jan de Goede: ‘Ik heb nu al steeds meer het idee dat we meer grip hebben op de zaak’.

Toen de basis op orde was, heeft Amarins de snippergroenaanvragen van Hendrika overgenomen. Alle snippergroendossiers worden ingevoerd en bijgewerkt in SnippergroenOnline. Doordat Amarins deze dossiers heeft overgenomen, heeft Hendrika meer tijd om Dirk-Jan de Goede als privaatjurist ondersteuning te bieden bij de zwaardere juridische dossiers. Deze dossiers omvatten bijvoorbeeld zaken met betrekking tot gebruik en beheer van gemeentelijke panden, opstalrechten en eigendomskwesties bij herinrichtingen, de complexere inhoudelijkere dossiers dus.

De samenwerking tussen Metafoor en de gemeente Heerenveen
Elsemarie Oosterveen is erg tevreden over de werkzaamheden die Hendrika en Jantine voor de gemeente uitvoeren: ‘Wat ik gewoon ontzettend plezierig vind, is dat er bij ons twee mensen zitten die de klappen van de zweep kennen. Waar je werk neer kan leggen waarvan je weet dat het opgepakt wordt, zonder dat je een hele duidelijke werkinstructie hoeft te geven.’

Ook Dirk-Jan de Goede is goed te spreken over de werkzaamheden van Amarins en Hendrika: ‘Ik ben echt heel tevreden, als ze vragen hebben weten ze de weg, voor mijn gevoel zitten ze hier al jaren. De communicatie met Metafoor is ook heel prettig. Zeer tevreden’.

Ondersteuning bij vastgoed- en grondzaken door Metafoor
Heeft uw gemeente ook behoefte aan extra ondersteuning op de afdeling vastgoed en grondzaken? Neem dan contact op. Metafoor biedt een totaaloplossing van bestuurlijk niveau tot aan de uitvoering. Haar doel is een langdurig partnerschap met onze opdrachtgevers, zoals al is bereikt met de gemeente Heerenveen. Of bel rechtstreeks met de accountmanager van Metafoor Peter Broer: + 31 6 10286475.



Reacties


Laatste nieuws