Nederlandse PropTech startups blikken terug op de Expo Real

Na een succesvol 2017 selecteerde ook dit jaar Holland ConTech & PropTech voor Holland Metropole een aantal Nederlandse startups. Per gemeente werd er een startup geselecteerd. Wouter Truffino blikt samen met de founders van de startups terug.

“Alle beslissers zijn natuurlijk aanwezig tijdens de Expo Real. Daarom is het harstikke mooi dat wij de mogelijkheid krijgen om een aantal startups mee te nemen naar de stand van Holland Metropole. Nederland implementeert PropTech best aardig als we het vergelijken met de rest van Europa. Dit soort dagen dragen daar enorm aan bij. De vier startups hebben diverse goede gesprekken kunnen voeren en zelfs deals kunnen sluiten. Geweldig, en dankbaar dat wij Holland Metropole mogen helpen.”, zegt Wouter Truffino, founder en CEO van Holland ConTech & PropTech.

Gemeente Amsterdam met Healthy Workers
Boy Lokhoff was van Healthy Workers aanwezig in München. Boy over de afgelopen EXPO: “Wat een interessante dagen waren het op de stand van Holland Metropole. Het werd duidelijk dat er steeds meer een noodzaak wordt gevoeld om de gezonde werkomgeving meetbaar te verbeteren. Het heeft een enorme extra boost gecreëerd om onze business nog harder op te schalen in Nederland. Dank aan Wouter voor het selecteren.”

Gemeente Eindhoven met Amber
Namens startup Amber waren Steven Nelemans en Jarno van der Linden aanwezig. Steven over de EXPO: “Holland Metropole heeft heel veel voor ons betekend. Veel goede en kwalitatief hoogwaardige gesprekken met diverse partijen uit vastgoed kunnen voeren. En zelfs een deal met de gemeente Eindhoven! Geweldig dat Holland ConTech & PropTech ons heeft genomineerd en dat de gemeente Eindhoven ons heeft meegenomen.”

Gemeente Rotterdam met hello energy
De reactie van Benno Schwarz van hello energy: “Het is een zeer geslaagde beurs voor ons. Ik heb gesproken over innovatie met de Nederlandse koplopers in het vastgoed en met grote buitenlandse beleggers over PropTech. En in een vogelvlucht kunnen zien wat er allemaal aan mede startups bezig zijn bij REIN.”

Naast Benno was ook Ellen Hoving van hello energy aanwezig. Zij sprak veel met de partijen van Holland Metropole zelf: “Het is bijzonder om met zoveel interessante Nederlandse clubs op stap te gaan. Iedereen is binnen handbereik. Het levert veel nieuwe inzichten op over energie, duurzaamheid en smart buildings.”

Gemeente Utrecht met Perfect Place
Namens startup Perfect Place was Anton Los aanwezig. Anton over EXPO REAL: “Expo heeft ons ontzettend veel nieuwe contacten, inzichten en nieuwe mogelijkheden opgeleverd. Wat een energie samen met Holland ConTech & PropTech en de delegatie van de gemeente Utrecht!” aldus Anton.

“We kijken er naar uit om ook volgend jaar en natuurlijk de aankomende MIPIM Cannes weer samen te werken met Holland Metropole. Op naar een vastgoedsector die massaal PropTech omarmt.”, aldus Truffino.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special