Provincie Zuid-Holland neemt maatregelen versnellen woningbouw

De provincie Zuid-Holland stelt mankracht en geld beschikbaar om de woningbouw in Zuid-Holland versneld te realiseren. De maatregelen maken deel uit van het Actieplan Woningbouw, dat gedeputeerde Adri Bom-Lemstra deze week presenteerde.

Reacties
Dossier Woningmarkt
AM en Redevco gaan 300 woningen realiseren in Amstelveen

AM en Redevco gaan 300 woningen realiseren in Amstelveen

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM gaat samen met investeringsmaatschappij Redevco en de gemeente Amstelveen circa 300 woningen ontwikkelen in Amstelveen. Hiermee versterkt AM de woonfunctie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in het algemeen en van Amstelveen in het bijzonder.

4 december 2018 om 10:43 | 1 min

Woonvastgoed: ‘Denk in gebieden en niet in gebouwen’

De woningmarkt stagneert, het aanbod neemt af en de prijzen lopen verder op. Is aansluiting van vraag en aanbod überhaupt nog mogelijk? Hoe gaan we om met scheef wonen en nauwelijks bereikbare huur- of koopwoningen voor de middenhuur, starters en senioren? Experts staan op 11 december op het podium van Woonvastgoed in Rotterdam. U kunt er met korting heen.

6 november 2018 om 13:34 | 2 min
Column Rietdijk: Gebrek aan handjes als dankbaar excuus

Column Rietdijk: Gebrek aan handjes als dankbaar excuus

Er is een enorm tekort aan huizen. Eerder dit jaar gaven wij de woningmarkt al het predikaat ‘code rood’. En het tekort loopt sindsdien alleen maar meer op. Begrijpelijk dat er snel en meer moet worden gebouwd. Toch staan er minder bouwkranen te draaien dan wenselijk schrijft Nico Rietdijk, directeur NVB, in VJ. 

5 november 2018 om 10:37 | 3 min