De minister als vastgoedbemiddelaar: miljoen sociale huurwoningen te koop

De Engelstalige promotie via een speciale overheidswebsite om buitenlandse beleggers te interesseren om te investeren in sociale huurwoningen in ons land, deed veel stof opwaaien. Is dit wel de juiste manier? De specialisten van Corporatiekracht vastgoedadviseurs zetten er hun vraagtekens bij.  

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Maarten Vos

Om heel veel redenen erg merkwaardig. Dat die 1 miljoen woningen juridisch gezien misschien geliberaliseerd mogen worden, wil helemaal niet zeggen dat ze niet nodig zijn voor de kerntaak. Daarvoor is ons puntenstelsel én de uniforme huurprijsgrens in heel NL veel te grof gesneden. Bovendien: moet je dat rendement nu naar het buitenland laten vloeien? Corporaties zijn bereid om een deel van het rendement dat niet nodig is voor financiële continuïteit terug te ploegen in maatschappelijk resultaat. En als het dan toch beter naar een belegger kan (dat is natuurlijk soms prima) dan liever een partij die bewezen heeft fatsoenlijk te beheren en liefst zijn rendement ook een maatschappelijke bijdrage levert: de pensioenfondsen!
Waarom toch buitenlandse beleggers aantrekken?

Geplaatst op 29 augustus 2018 om 10:46


Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022