Amsterdam verscherpt én verzacht regels woningdelen

De gemeente Amsterdam wil dat alle woningverhuurders een vergunning aanvragen en iedere huurder die een woning deelt, hoort een eigen huurcontract te hebben. Maar verhuurders hebben ook iets om naar uit te kijken.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Arthur van Gils

Het volledig demoniseren van de groep particuliere verhuurders/beleggers gaat veel te ver. Ivens is zelf debet aan volledig wanbeleid en zoekt zelf steun bij de VN. Het is de wereld op z’n kop. Stimuleer ipv afstraffen. Iedere verhuurder draagt immers per definitie toe aan de woningvoorraad. Het sociale deel behoort door de corporaties te worden gefaciliteerd.
Laat het geliberaliseerde deel over aan de markt.

Geplaatst op 20 juli 2018 om 14:59


Thijs IJpeij

Ze zijn bij de gemeente duidelijk niet goed op de hoogte van de praktijk in de huurmarkt. De meeste verhuurders die aan 3 of meer personen verhuren doen dit gewoon tegen de marktprijs en onder goede contractvoorwaarden waarop elke huurder vermeld staat.

Geplaatst op 23 juli 2018 om 11:56