Nog één week tot de uitreiking van NRP Gulden Feniks 2018

Over een week vindt de feestelijke uitreiking plaats van NRP Gulden Feniks 2018, dé prijs ter bevordering en inspiratie voor hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving. De uitreiking vindt plaats tijdens de Nationale Renovatie en Transformatiedag op 27 juni in de Cababellero Fabriek in Den Haag. Er zijn nog kaarten voor deze dag beschikbaar.

De jury van de NRP Gulden Feniks heeft dit jaar uit 65 inzendingen 7 projecten genomineerd voor de 'Oscar van de bouwwereld'. De categorie Renovatie telt dit jaar drie kanshebbers en Transformatie twee. Ook in de categorie Gebiedstransformatie zijn twee projecten genomineerd. Alle genomineerde projecten tonen de unieke mogelijkheden en grote diversiteit aan bestemmingen die bestaand vastgoed te bieden heeft.

Gebiedstransformatie
De categorie Gebiedstransformatie telde dit jaar 9 inzendingen. Hieruit zijn genomineerd:
- Aalmarkt (Leiden);
- De Kloostertuin (Nijmegen).

Transformatie
In de categorie Transformatie ontving NRP Gulden Feniks dit jaar de meeste inzendingen: 30. De genomineerden zijn:
- Blokhuispoort (Leeuwarden);
- PakhuisMeesteren (Rotterdam).

Renovatie
In de categorie Renovatie kwamen 26 inzendingen binnen. Uit een gevarieerd aanbod nomineerde de jury:
- Aireywoningen (Amsterdam);
- PPS Bezuidenhoutseweg (Den Haag);
- Musis Sacrum (Arnhem).

Vakkundige jury beoordeelt integraal
NRP Gulden Feniks is een prijs om van te leren, ondere andere door de inzendingen te analyseren op belangrijke aspecten en trends. De vakkundige jury van de NRP Gulden Feniks beoordeelt niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering, maar ook facetten zoals de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde van de project wegen even zwaar.

De Nationale Renovatie en Transformatiedag
De Gulden Feniks wordt uitgereikt tijdens de Nationale Renovatie en Transformatiedag op 27 juni in de Caballero Fabriek in Den Haag. Op deze dag presenteren koplopers in circulariteit en verduurzaming de nieuwste inzichten en expertises. Wilt profiteren van deze praktijkkennis en leren hoe u urgente thema’s kunt toepassen in uw eigen bedrijfspraktijk? En daarnaast de feestelijke uitreiking van de Gulden Feniks bijwonen? Hele programma inzien en/of u aanmelden? Klik hier.


De kosten voor deelname bedragen 295 euro excl BTW per persoon. (Voor NRP Partners is De Nationale Renovatie en Transformatiedag gratis toegankelijk.)

Foto (Caballerofabriek): By Michiel1972 [GFDL or CC BY-SA 4.0], from Wikimedia Commons.
 Reacties


Laatste nieuws