Startups in tech ontmoeten vastgoedbedrijven

Samen met 20 geselecteerde startups en enkele Technologie-, Mobilitypartners was Holland ConTech & PropTech drie dagen lang op het PROVADA FUTURE plein, op de vorige week afgesloten vastgoedbeurs. 

Wouter Truffino: “Ons gemeenschappelijke doel is om technologie en vastgoed bij elkaar te brengen. Start-ups kregen op de beurs de ruimte om hun innovaties te demonstreren. Wij brachten ze – niet zonder succes - in contact met interessante bouw- en vastgoedbedrijven. Ook mochten we weer enkele corporates én start-ups toevoegen aan ons ecosysteem.”

Een impressie van 3 dagen PROVADA
De PROVADA PropTech Award 2018 ging naar hello energy. Zij gingen er met de felbegeerde hoofdprijs vandoor: een cheque van 2500 euro. Het gelauwerde bedrijf ontwikkelt software voor het visualiseren van energie en duurzaamheid in gebouwen en het activeren van gebruikers om daar slim mee om te gaan. "The Next step in energiemanagement. Houd ze in de gaten!", aldus Truffino. (foto onder)

KITE Robotics tekende contract met de gemeente Utrecht voor de KITE reinigingsrobot. Het gaat specifiek om het reinigen van de overkapping van de trappen van de Stationshal van Utrecht CS naar de nieuwe trambaan. KITE Robotics is gespecialiseerd in het vervaardigen van robots voor het reinigen van gevels en daken van gebouwen op een snelle, precieze, veilige en kostenbesparende wijze. (foto onder)

Amber en Bakkers | Hommen | Waerdevast & tB3 investments tekenden een intentieverklaring om samen te investeren in flexibele mobiliteit. Truffino: "Amber is een nieuwe generatie carsharing platform dat een intelligente app en aangepaste elektrische BMW i3's gebruikt om het aantal auto’s dat nodig is om een bepaald aantal mensen te bedienen drastisch te verminderen. Met de Amber app zijn gebruikers verzekerd van on-demand toegang tot elektrische mobiliteit." (foto onder)

Daarnaast bundelen BRES en Fimble hun krachten. Softwarebedrijf BRES levert interactieve visualisatie en beheer van de vastgoedportefeuille. Dankzij de samenwerking is BIM 3D Data van partner Fimble gekoppeld in BRES.

BetonBallon, bekend van de paraboolwoningen heeft samen met projectontwikkelaar Blauwhoed en a.s.r. real estate op de Provada de intentieverklaring getekend voor verdere samenwerking aan een nieuw beleggingsproduct van ARQ.

Naast deze hoogtepunten - die niet ongemerkt voorbijgingen - stonden de innovaties van de startups volop in de belangstelling en zijn er goede vervolgafspraken gemaakt. Heeft u ze gemist op PROVADA? Bezoek ze hier op de website. Volgend jaar wordt het evenement herhaald met nieuwe (en bekende) start-ups.

Holland ConTech & PropTech ondersteunt organisaties die met technologie, open innovatie en digitale transformatie koploper zijn of willen zijn, zodat er meer winst en nieuwe omzet wordt gecreëerd voor een toekomst vaste business. Meer weten? Bezoek ons op www.contechproptech.nl

Reacties