ABN AMRO heeft gelijk: extra plancapaciteit jaagt bouw niet aan

De urgentie tot meer en snellere woningbouw zorgt voor veel stress bij marktpartijen. Vorige week werd door minister Ollongren een klap gegeven op de Nationale Woonagenda. Maar het plan mist nu net één belangrijke maatregel die helemaal niet wordt genoemd. Lees het VJ Commentaar.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Mark ter Bals

Is 1,6% grondprijsstijging veel? In verhouding tot de prijsstijging van bestaande en nieuwe woningen juist helemaal niet. Kennelijk wordt de extra waarde van nieuwbouwwoningen bijna helemaal teniet gedaan door de prijsstijgingen van materiaal en personeel. De echte oplossing: versnellen van proces- en productinnovaties in de bouwkolom: pre-fab, 3-D printen, BIM etc. Verlagen van faalkosten. En hopen dat de overheid bij de volgende crisis wel anti-cyclisch beleid zal voeren, in plaats van de varkenscyclus van de bouw te versterken.

Geplaatst op 5 juni 2018 om 14:49



Laatste nieuws