Forse boetes en sluiting van illegale hotels in hoofdstad

In één week tijd werden twee illegale hotels in Amsterdam gesloten. Ze waren zogenaamd bedoeld voor huisvesting van zakelijke relaties maar werden gebruikt als toeristenhotel. Er werden ruim €140.000 aan boetes uitgedeeld.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Door de grote stijging van toerisme en daarmee de vraag naar hotelkamers in Amsterdam, en bij voorkeur van de toerist ook nog in het centrum en gecombineerd met het niet-uitbreidingsbeleid van de gemeente Amsterdam voor hotels leidt dit onherroepelijk tot dit soort illegale praktijken omdat er veel geld mee verdient wordt. Acties tegen illegale hotels zullen altijd te weinig zijn en boetes helpen onvoldoende. De gemeente Amsterdam zal een meer structurele oplossing moeten vinden en dat is niet toeristen richting Flevopolder en Rotterdam / Den Haag dirigeren !

Geplaatst op 2 mei 2018 om 14:41