Amerikaans vastgoedbedrijf wil €1 miljard investeren in EDGE-gebouwen van Van Oostrom

Het Amerikaanse TH Real Estate wil in drie tot vijf jaar tot €1 miljard investeren in de hoog technologische kantoren volgens de EDGE-formule van Coen van Oostrom. Inmiddels is voor €200 miljoen de EDGE-gebouwen in Amsterdam en Berlijn aangekocht.  

TH Real Estate heeft in opdracht van Cityhold Office Partnership (CHOP) de overname van EDGE Olympic (foto) in Amsterdam van EDGE Technologies afgerond. EDGE Technologies is een nieuw door Coen van Oostrom opgericht vastgoedtechnologiebedrijf. CHOP heeft zich bovendien verplicht tot de overname van EDGE Grand Central in Berlijn, een kantoorgebouw van topkwaliteit dat in het eerste kwartaal van 2020 voltooid moet zijn. In totaal bedraagt de waarde van de assets circa €200 miljoen en zullen deze ca. 35.000 m²  kantoorruimte opleveren.

EDGE houdt minderheidsbelang
Het nieuwe strategische partnership is voornemens om de portefeuille de komende drie tot vijf jaar uit te breiden tot € 1 miljard, waarbij EDGE Technologies een minderheidsbelang in de co-investering zal behouden, terwijl TH Real Estate als vermogensbeheerder zal optreden.

Aankoop Amsterdam
EDGE Olympic is een uiterst duurzame high-tech herontwikkeling en gevestigd aan de Zuidas, het moderne zakendistrict van Amsterdam. Het biedt 12.504 m² eersteklas kantoorruimte en nevenaccommodaties verspreid over vijf verdiepingen, alsmede 100 ondergrondse parkeerplaatsen. Voor het gebouw worden de BREEAM Excellent- en WELL Gold-certificaten nagestreefd.

Aankoop Berlijn
EDGE Grand Central is gevestigd in de nieuwe zakenwijk Europacity midden in Berlijn. Het is gelegen rond het belangrijkste treinstation van Berlijn, Berlin Hauptbahnhof, dat fungeert als regionaal en internationaal station en als belangrijkste knooppunt voor aansluiting op de metro. EDGE Grand Central biedt 22.800 m² eersteklas kantoorruimte, winkelruimte en nevenaccommodaties verspreid over negen verdiepingen, evenals 80 ondergrondse parkeerplaatsen. De oplevering van het gebouw is gepland voor het eerste kwartaal van 2020 en voor het gebouw wordt een DGNB-certificering van minimaal Gold nagestreefd.

Reacties
Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE Technologies: "Het is mij een waar genoegen om deze samenwerking met TH Real Estate bekend te maken. Het is een toonaangevende investeerder in een duurzame wereld die onze visie op slimmere gebouwen en gezondere werkplekken deelt. Deze samenwerking is een krachtig bewijs van onze gezamenlijke inzet om een positieve sociale, economische en ecologische impact te creëren in grote steden in de hele wereld."

Jasper Gilbey, fondsbeheerder bij Cityhold Office Partnership en TH Real Estate: "Deze spannende nieuwe onderneming is volledig in overeenstemming met de strategie van Cityhold Office Partnerships om samenwerking aan te gaan met de beste ontwikkelaars van Europa om zo toegang te krijgen tot hoogwaardige kantoorproducten in kernmarkten. OVG heeft een bewezen staat van dienst in het bouwen van intelligente, toekomstbestendige kantoorgebouwen die profiteren van hoge duurzaamheidsnormen en slimme technologie. We kijken ernaar uit om samen te werken met hun nieuwe onderneming EDGE Technologies en deze onderneming op korte termijn op te schalen naar meer dan € 1 miljard."

Achtergrond
Het in januari opgerichte EDGE Technologies is gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren van ultramoderne gebouwen die minutieus data optekenen, om de gebruikerservaring en de milieuprestaties van het gebouw te optimaliseren. Zowel EDGE Olympic als EDGE Grand Central zullen deel uitmaken van het nieuwe EDGE Technologies-portfolio. Het is de bedoeling om deze onderneming de komende jaren wereldwijd uit te breiden. De visie van EDGE Technologies sluit goed aan bij de "Tomorrow’s World"-aanpak van TH Real Estate, waarmee de onderneming zich heeft gecommitteerd aan een reductie van de energie-intensiteit van haar portefeuille met 30 procent in 2030.

CHOP is een pan-Europese kantoororganisatie die wordt beheerd namens TIAA, AP1 en AP2. CHOP werd opgericht in 2015 en focust zich op zowel kerninvesteringen als investeringen met toegevoegde waarde in het kantorensegment in Europese topsteden, waaronder Londen, Parijs, München, Hamburg, Frankfurt, Berlijn, Madrid, Milaan en Amsterdam.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022