Zweeds innovatieplatform zet eerste voet op Nederlandse bodem

Vastgoedtechnologiebedrijf EDGE Technologies (eigendom van OVG Real Estate) gaat samen met het Zweedse digitale innovatieplatform Epicenter werkruimtes en 'experiences' aanbieden aan huurders van kantoorgebouw EDGE Olympic op de Amsterdamse Zuidas. 

Op 24 mei organiseert Vastgoedjournaal een Flexoffice-concepten Congres in Amsterdam. Meer informatie vindt u hier.

Samen creëren de bedrijven 'een geoptimaliseerde, gebruikersgerichte werkomgeving', waarbij EDGE Technologies zal toezien op de ontwikkeling en duurzaamheid van het gebouw en Epicenter een community voor zakelijke innovators, scale-ups en ondernemers gaat opzetten. Het herontwikkelde kantoorgebouw EDGE Olympic, voorheen bekend als Olympic Plaza, opent in mei 2018 (opnieuw) haar deuren voor de eerste huurders.

Epicenter
Ongeveer de helft van de verhuurbare ruimte (totaal 11.100 m2) van EDGE Olympic zal worden beheerd door Epicenter. Sinds de oprichting in 2015 heeft Epicenter uit Stockholm een snelgroeiend ledenbestand, dat het delen van kennis en co-creatie als de basis van zakelijk succes beschouwt. Het platform biedt naast een netwerk van 4.000 leden ook een uitgebreide keuze uit masterclasses, netwerkactiviteiten, seminars en flexibele werkplekken.

Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE Technologies, licht toe: “De manier waarop we werken verandert in rap tempo. Epicenter begrijpt dat en biedt een frisse benadering van innovatie die is toegespitst op samenwerking, leren en gemeenschapszin. EDGE Technologies ontwikkelt gebouwen en producten die inspelen op de behoeften van de moderne werknemer. Epicenter zal een omgeving voor bedrijven en ondernemers in EDGE Olympic creëren waarin gemeenschapszin en innovatie centraal staan, die daarmee onze werkzaamheden perfect aanvullen.”

Eerste stap buiten Zweden
Tot de leden van Epicenter behoren onder meer grote ondernemingen als Microsoft, Google voor ondernemers, SEB, TeliaSonera, Merck, Volvo en internationale en digitale scale-ups als StarStable, Resolution Games en Fishbrain. Het bedrijf wil internationaal uitbreiden naar belangrijke digitale hotspots, waarbij Amsterdam hun eerste stap buiten Zweden wordt.
 Reacties


Laatste nieuws