Nederlandse PropTech wint bij ‘World Startup Competition’ op MIPIM

Voor het tweede jaar organiseerde de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes de ‘World Startup Competition’ in samenwerking met MetaProp NYC. Wouter Truffino, Founder en CEO Holland ConTech & PropTech, was erbij.

In een zaal met ruim 500 deelnemers namen negen startups de eindstrijd tegen elkaar op. Finalist word je niet zomaar. Gedurende het jaar zijn er over de gehele wereld drie momenten om je de kwalificeren via de voorrondes. Voorrondes in New York, Londen en Hong Kong bepalen elk drie winnaars die in aanmerking komen om in Cannes tijdens de MIPIM te pitchen voor een jury.

Hoog niveau pitches
Dit jaar stond Maarten de Haas van Physee (specialist in data- en elektriciteit genererend glas) in de finale. En wat voor een finale! Zelden is het niveau van de pitches zo hoog geweest. De formule: elk van de negen startups kreeg 5 minuten de tijd om zijn verhaal te doen, daarna is het aan de jury om in 3 minuten hen het vuur aan de schenen te leggen.

Maarten staat met vol vertrouwen op het mega podium in het Grand Auditorium. En dat betaalt zich uit. Na een paar zenuwslopende minuten hebben wij de eerste Nederlandse winnaar: Maarten en Physee winnen namelijk de 3de prijs. Een prestatie van wereldformaat! Natuurlijk gaan we met een aantal andere PropTech startups direct naar Holland Metropole om deze welverdiende prijs te vieren.

Namens Holland ConTech & PropTech van harte gefeliciteerd! Op naar meer gebouwen die voorzien zijn van slim glas dat naast energieopwekking ook data genereert. Wil je meer weten van Physee, ga dan naar www.physee.eu.

Wouter Truffino is founder en CEO Holland ConTech & PropTech

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special