Podcast wil met 'steengoed' nieuws vastgoedmarkt bereiken

In een nieuw gelanceerde tweemaandelijkse podcast 'Steen De Vastgoed Podcast' willen Mattijs Kaak, Frank Spraakman en verslaggever Seán Walsh vastgoednieuws op een andere manier aan de man brengen. "We willen verder gaan dan waar traditionele media ophouden." 

Volgens Mattijs Kaak is de podcast weer van terug geweest. "Het is ons opgevallen dat steeds meer mensen luisteren naar podcasts om zo inspiratie op te doen en te ontspannen. Vooral de jongere generatie is hier mee bezig. Maar voor de Nederlandse vastgoedsector was er nog geen vakinhoudelijke podcast, dus wij zijn in dit gat gesprongen." 

Dynamisch
"Wij willen wat er gebeurt in de Nederlandse vastgoedmarkt op een dynamische en toegankelijke manier brengen aan de mensen. Dat doen we in samenwerking met onze verslaggever en onze gasten. Zo krijgen onze geïnterviewden de kans om een volgende gast te nomineren door het stokje, of in ons geval een letterlijke baksteen, door te geven," aldus Kaak. 

Persoonlijk gesprek
Kaak heeft de ambitie om iedere twee maanden een aflevering van de podcast uit te brengen en als het programma aanslaat de frequentie te verhogen naar eens per maand. "Het is een arbeidsintensief programma, maar ik heb er veel vertrouwen in. Met een podcast heb je meer ruimte om vaknieuws op een andere manier te kunnen brengen dan printmedia dat kunnen. Wij gaan een persoonlijk gesprek aan met mensen en we gaan verder dan waar een artikel ophoudt."

En het voordeel is dat je de podcast veilig kan luisteren tijdens het autorijden. "Of in het vliegtuig als je volgende week onderweg bent naar de MIPIM," voegt Kaak toe. 

Zeven gasten
In de eerste aflevering zoomen Ron van den Berge en Jeroen Jansen van Van Gool Elburg in op de stand van de Nederlandse vastgoedmarkt. Verder beantwoordt Bas Van Veggel van Timeless Investments de vraag of hij geboren is met een gouden lepel in zijn mond. Tot slot bespreken Michiel Brouwer van Spaces, Eppo Danser van Cairn Real Estate, Philip van der Ent van Impact Vastgoed en Flip Luger van OPL Architecten het bijzondere project The Cloud Amsterdam.

Geïnteresseerd? De eerste aflevering van de podcast (luistertijd circa 24 minuten) is via verschillende kanalen te beluisteren:

Website: http://steenpodcast.nl/

Stitcher: https://www.stitcher.com/podcast/steen-de-vastgoed-podcast

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=99V4mobDoPI

Soundcloud: https://soundcloud.com/user203155533/aflevering-1-steen-de-vastgoed

iTunes: https://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=1354451250&i=1000404373604

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021