Met deze 5 tips creëer je een industriële kantoorinrichting in jouw kantoorruimte

De industriële kantoorinrichting is niet meer weg te denken in kantoorruimten. Deze look is te zien in warenhuizen, restaurants, maar is ook perfect voor kantoorinrichtingen. Om deze look te creëren moet je denken aan stalen buizen, robuuste lampen, en statige tafels. Bij een industrieel design mag een betonlook niet ontbreken. Deze design trend is ondertussen ook overgewaaid naar kantoorinrichting. Met deze 5 tips creëer jij deze stoere inrichting in jouw kantoorruimtes.

Tip 1: Haal inspiratie bij de bron, neem een kijkje in een fabriekshal
De bron, denk hierbij aan fabriekshallen uit de negentiende en twintigste eeuw. Doe online inspiratie op door te zoeken op textielfabrieken of kolenmijnen. Er is genoeg te vinden over deze robuuste trend. Maar je kan het ook dicht bij huis zoeken, waarschijnlijk staat in de stad waar jij woont nog wel een oude fabriek waar genoeg real life inspiratie te vinden is. Op deze manier geef je inhoud aan je interieur en ziet de kantoorinrichting van jouw kantoorkamer er trendy uit.

Tip 2: Besteed weinig tijd aan de afwerking van de muren en vloeren in het kantoor
Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar past absoluut in een industriële look. Dit is misschien wel de makkelijkste stap om te ondernemen en direct de meest effectieve. Onafgewerkte of kale muren vormen de perfecte basis voor de rest van jouw kantoorinrichting.

Dit is ook goed te combineren met een Scandinavische kantoorinrichting. Bij onafgewerkte muren moet je denken aan bakstenen of zichtbare leidingen. Combineer dit met een inrichting die leren meubels en metalen accessoires bevat. Bij metalen accessoires kan je denken aan staande lampen, ladekasten of stoelen. Wat ook robuust is, is een betonnen vloer als onderdeel van de kantoorinrichting.

Tip 3: Maak een combinatie van neutrale aardetinten in jouw kantoorruimte
Gebruik aardetinten in de kantoorinrichting. Dit creëert rust en maakt het design meer een geheel. Denk hierbij aan de kleuren beige, bruin, zwart, wit en grijs. Deze tinten matchen goed met een robuust interieur.

De kantoorinrichting kan altijd speelser worden gemaakt door een kleuraccent toe te voegen. Dit kan je uitvoeren door voor een bepaalde kleur stoelen of wanddecoratie te kiezen. Vergeet ook houten accenten niet, deze zijn goed te combineren met de aardetinten. Denk hierbij aan een houtenbijzettafel als accessoire in bijvoorbeeld jouw kantoorruimte in Rotterdam.

Tip 4: Voeg metalen accessoires toe in jouw industriële kantoorinrichting
Wat echt onmisbaar is in een industriële kantoorinrichting zijn metalen accenten. Dit kunnen steunpalen zijn die al aanwezig zijn in het gebouw of kleine accessoires of accenten aan de meubels. Fabriekslampen hebben een robuuste en onverwoestbare uitstraling door het gebruik van metaal.

Dankzij het robuuste metaal gaan deze meubels vaak ook langer mee. Dat is ook een kenmerk waar in de fabrieken rekening mee werd gehouden.

Tip 5: Creëer de perfecte styling met leren meubels in de kantoorruimte
Denk hierbij aan Chesterfield. Deze iconische banken en fauteuils zijn meestal van leer gemaakt en hebben een kenmerkend patroon knopen. Met deze meubels creëer je een klassieke look die erg goed te past in een industrieel ingerichte kantoorkamer. De meubels komen zo optimaal tot hun recht en zullen echte eyecatchers zijn. Denk dus goed na over deze mogelijkheden als kantoorruimte huren op de planning staat.

Begin vandaag nog met de inrichting van jouw kantoor in industriële stijl!
Aan de hand van de 5 tips in dit blogartikel kan jezelf aan de slag gaan met je kantoorinrichting. SKEPP helpt jou graag bij de kantoorinrichting van jouw kantoorruimte aan de hand van ons prefab design inrichtingsconcept Officeplanner.

Enthousiast over een industriële kantoorinrichting? Dan bevelen wij een URBAN-kantoorruimte aan, een van de stijlen van Officeplanner.

Reacties