Het is algemeen bekend dat informatie en foto’s op makelaarssites een vertekend beeld geven. Hoe kunt u voorkomen dat u als koper de dupe wordt van onjuiste informatie van de verkoper of de makelaar? Advocaat Ynze Kliphuis geeft tips.

Reacties

Het gros van de nieuwbouwwoningen worden gebouwd met een Woningborg of Bouwgarant certificaat. In de gestandaardiseerde overeenkomsten van deze instellingen wordt naar mijn idee de consument meer dan beschermd, dat deze nog eens extra geld zou moeten besteden aan een advocaat. Ik ben ontwikkelaar en aanbieder van nieuwbouwwoningen en ik zou nee verkopen als een koper extra zou bedingen wat meester Kliphuis voorstelt. Het is met de huidige regelgeving al ingewikkeld genoeg.

Geplaatst door P.A. Langman op 13 februari 2018 om 16:21

Dossier Woningmakelaardij

Dreigende krapte op de woningmarkt: 'Verleid potentiële verkopers tot actie!'

Op Hoodhunt.nl kunnen woningzoekers hun favoriete buurt en woonwensen aangeven, waarna woningeigenaren kunnen reageren. Door de rollen om te draaien wil initiatiefnemer Erwin de Wekker de grote groep die de woning best wil verkopen - maar niet te koop heeft staan - over de streep trekken. VJ sprak met De Wekker.

7 juni 2017 om 12:16 | 4 min