Laat potentie van een huis zien met nieuw visualisatieprogramma

De huizenmarkt trekt alweer een tijdje aan. Niet alleen nieuwe, maar ook veel oudere huizen staan te koop. Makelaars zeggen vaak dat de koper maar door de huidige inrichting en spullen heen moet kijken. Met het visualisatieprogramma 3State® van techbedrijf 3Frog wordt het makkelijker om dit te bereiken. De potentie van een huis wordt naar smaak van de kopers in beeld gebracht. Een bijdrage van 3Frog in het kader van de themamaand Tech.

3D platform 3State® is een visualisatieprogramma dat volledige 3D scans maakt van het interieur van een huis. Huizenkopers kunnen in het programma makkelijk een huis inrichten zoals ze hun droomhuis in gedachten voor zich zien. Hierdoor wordt het makkelijker om de potentie van een huis in te zien. Waar makelaars nu vaak tegen klanten zeggen: ‘daar moet je doorheen kijken’ zal dit met het programma van 3Frog niet meer nodig zijn.
Foto hierboven vóór omzetting naar het platform, bovenste grote foto betreft de visualisatie ná gebruik van het 3State platform.

3D scan én potentie in beeld
Wat maakt 3State® anders dan programma’s van andere visualisatie bedrijven? Er zijn namelijk nog andere visualisatie programma’s die 3D presentaties van huizen maken. Echter laten deze programma’s het huis zien zoals het is en niet zoals het zou kunnen zijn. Wanneer de potentie wel in beeld wordt gebracht, doen andere bedrijven dit bijvoorbeeld met Photoshop. Dit neemt veel tijd in beslag.

Volgens Taco de Gier, een van de eigenaren van 3Frog, biedt 3State hier een toegevoegde waarde door zich te focussen op de potentie van het huis. Met een waarheidsgetrouwe 3D ervaring en zichten naar buiten laat het programma zien hoe het eruit zou kunnen zien met modernere meubelen, nieuwe muren of vloeren. Daarnaast is dit programma in tegenstelling tot andere visualisatie programma’s laagdrempelig. Klanten kunnen uit een database kiezen welke (bestaande) meubelen zij in het huis willen zien om vervolgens virtueel door het nieuw ingerichte huis lopen. Tevens is het mogelijk om door de gebruiker bepaalde foto’s van het nieuw ingerichte huis te genereren.

Programma ondersteunt makelaar
“Het uiteindelijke doel van het 3State platform is om makelaars te ondersteunen”, aldus De Gier. Het platform moet makelaars helpen om huizen sneller te verkopen en wellicht ook met meer winst. Door de potentie en de daaraan verbonden waarden van een huis in beeld te brengen, hoopt 3Frog huizenkopers makkelijker te overtuigen. Makelaars kunnen zich onderscheiden met een vernieuwend concept dat ze aan hun klanten aan kunnen bieden.

Maar wie gaat de kosten voor het programma dragen? De makelaars kunnen er natuurlijk voor kiezen om dit te zien als investering. Daarnaast kunnen ze besluiten om de kosten door te spelen naar hun klanten: de kopers of de verkopers. Beide partijen hebben er namelijk voordeel aan.

Voordeel voor koper
De koper, en eventueel ook de verkoper zelf, kan dus een bestaand huis inrichten. 3Frog heeft binnenhuisarchitecten in dienst om hierbij eventueel van dienst te zijn. Voor de koper is het grote voordeel dat het hierdoor makkelijker wordt om een beeld te krijgen van de potentie van een huis waar spullen van een ander in staan. Voor de verkoper is het programma voordelig, om zo hun huis sneller verkocht te krijgen.

Oog op de toekomst
Het platform wordt steeds verder ontwikkeld en verbeterd en de wens van de klanten wordt sterk meegewogen in de verdere ontwikkelingen van het platform. Zo wordt er momenteel nog gewerkt aan een mobiele- en tablet versie. Deze zal in januari 2018 worden vrijgegeven. Daarnaast wordt er ook nog gewerkt aan de waarheidsgetrouwheid van de visualisaties. In de nieuwe uitgave van het programma in januari 2018 kunnen gebruikers zelf hun point of view bepalen van de hoge resolutie foto’s. Dit wordt in de huidige versie nog bepaald door 3Frog zelf.

Verder zal de huidige database van meubelen en andere interieur aspecten worden uitgebreid waarbij lokale wensen en partnerbedrijven van makelaars kunnen worden meegenomen. Het uiteindelijke doel van 3Frog is om de database volledig open te zetten voor alle producten van bijvoorbeeld grote woonwinkel leveranciers die daarmee hun portfolio in het 3State® platform kunnen tonen.

Laagdrempeliger
In januari wordt 3State® een stuk laagdrempeliger door het mogelijke gebruik van mobiele telefoons en tablets. Ook geeft De Gier aan te luisteren naar en samen te werken met makelaars. Het doel is om zo de voordelen van het programma voor alle partijen verder te optimaliseren, zodat huizen sneller en makkelijker verkocht worden.

Benieuwd geworden? 3Frog biedt een vrijblijvende introductie scan aan bij interesse. Bekijk de mogelijkheden van het nieuwe 3State platform.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen