Software van BLOXS: meer vastgoed beheren in minder tijd.

Technologie, innovatie en digitalisering is in de bouw- en vastgoedsector aan de orde van de dag. PropTech biedt enorme kansen voor organisaties om nieuwe business te creëren. Holland ConTech & PropTech interviewt start-up en scale-up leden speciaal voor Vastgoedjournaal. Vandaag aan het woord: Dennis Gubbels, Co-founder bij BLOXS Software.

Wie zijn jullie?
Dennis Gubbels: “BLOXS Software ontwikkelt, verkoopt en implementeert software voor vastgoedbeleggers en -beheerders. Het is ontwikkeld door een enthousiast team van specialisten op het gebied van vastgoed, accountancy en software.”

Welk probleem lost jouw product of dienst op?
“Wij helpen vastgoedbedrijven om op een eenvoudige manier inzicht te hebben in - en daarmee controle over - de gegevens van huurders, eigenaren, gebouwen en de bijbehorende complete financiële administratie. Zo is BLOXS het enige softwareprogramma waarmee een beheerder automatisch aan een onbeperkt aantal eigenaren 24/7 en real-time toegang kan verschaffen tot de balans en winst- en verliesrekening en alle andere kerngetallen.

Wij bieden een complete set functionaliteiten, waaronder contractbeheer, facturatie, indexeren, incasseren, betalen, boekhouding en bankkoppelingen, geïntegreerd in één systeem en dus op elkaar afgestemd. Door deze set functionaliteiten is de software extreem snel en voordelig te implementeren, terwijl de functies aangepast kunnen worden aan de specifieke wensen van de klant.

Met onze software kan aantoonbaar meer vastgoed worden beheerd in minder tijd. Bovendien worden er minder fouten gemaakt in het vastgoedbeheer door de nodige ‘checks and balances’.”

Hoe is het idee ontstaan?
“Het idee achter BLOXS Software is ongeveer drie jaar geleden ontstaan tijdens onze zoektocht naar vastgoedbeheer software met voorgeprogrammeerde en op elkaar afgestemde functies, maar met de mogelijkheid om die functies aan te kunnen passen aan de specifieke wensen van elk bedrijf. Aangezien we niet de software konden vinden die voldeed aan onze eisen, besloten we om het zelf te ontwikkelen, geheel vanuit de vastgoed praktijk.”

Van welke technologie maak je gebruik en wat is je businessmodel?
“In de basis maken we gebruik van C# op het .NET framework. Inmiddels zijn we begonnen met de implementatie van Artifical Intelligence (AI). Daarbij maakt de software zelf beslissingen, gebaseerd op eerdere input van een gebruiker. Dit zorgt ervoor dat, hoe meer er met de software gewerkt wordt, er meer taken van de gebruiker worden overgenomen en dus steeds meer tijd bespaard wordt.

Wij leveren de software in licentie. Iedere maand betalen onze klanten een bedrag, waarvan de hoogte is afgestemd op het aantal beheerde (huur)contracten.”

Wie is je de ideale klant? En met welke bedrijven wil je graag nieuwe business creëren?
“Wij richten ons uitsluitend op vastgoedbeleggers en -beheerders. Binnen deze groep merken we dat de wil om te veranderen groot is; zeker als dat tijdwinst oplevert.

Je zou verwachten dat wij niets te zoeken hebben bij vastgoedbeleggers die hun beheer hebben uitbesteed aan (meerdere) beheerders. Toch zouden wij juist graag bij die bellegers aan tafel komen. We hebben namelijk een compleet andere visie op het uitbesteden van het operationele vastgoedbeheer, die uiteindelijk de marge van zowel de belegger als de beheerder verhoogt.”

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?
“De moeilijkste fase was het vinden van de juiste samenstelling van het ontwikkelteam. Dat hebben we nu prima op orde. Ondanks dat we het op orde hebben, blijven we continue actief op zoek naar ontwikkelaars.”

Wat is de volgende belangrijke stap?
“Naast verder doorgroeien willen we ons nog verder ontwikkelen in drie markten. Allereerst ligt voor de hand dat we binnen Nederland ook de markt van bijvoorbeeld woningcorporaties en zorginstellingen gaan bedienen. Ten tweede ligt er inmiddels een concrete vraag van meerdere klanten om de software geschikt te maken voor buitenlandse ondernemingen. Tot slot zouden we graag het aantal vastgoedbeleggers onder onze klanten willen uitbreiden.”

Wie of wat heb je daarvoor nodig?
“We zouden graag in contact komen met woningcorporaties die bereid zijn om samen met ons te innoveren. Daarnaast zijn we op zoek naar vastgoedbeleggers die hun beheer aan 2 of meer partijen hebben uitbesteed om onze visie eens te bespreken.”

Waar ben je het meest trots op dat je bereikt hebt?
“We zijn nu ruim twee jaar actief en in september 2017 hebben we onze 100ste klant mogen verwelkomen. Daar zijn we best trots op zijn. Nog mooier is echter het feit dat we een laag verloop kennen. Het is geweldig om te zien dat we tevreden klanten hebben die graag met onze software blijven werken.”

Wat is de reden dat je bent aangesloten bij Holland ConTech & PropTech?
“Wij zijn continu op zoek naar businesspartners met wie wij samen nog beter kunnen worden. Holland ConTech & PropTech heeft een sterk netwerk, organiseert interessante bijeenkomsten die, ook niet onbelangrijk, ook nog eens gezellig zijn.”

Wil jij in contact komen met BLOXS Software, ga dan naar www.bloxs.nl Of neem contact op met Jan van Haren (Salesmanager, 06 42648239) of Dennis Gubbels (Co-founder, 030 290 13 77).

Holland ConTech & PropTech ondersteunt organisaties die met technologie, innovatie en digitale transformatie koploper zijn of willen zijn, zodat er meer winst en nieuwe omzet wordt gecreëerd voor een toekomst vaste business. Meer weten? Bezoek http://www.contechproptech.nl/

Reacties