Aankoop The Globe leidt tot nieuw leven naast Hollands Spoor

De Belgische projectontwikkelaar LIFE heeft per 11 januari het gebouw The Globe en een ontwikkelplot aan de Waldorpstraat in Den Haag aangekocht van NS Stations. NS Stations heeft The Globe zelf in november 2015 aangekocht ten behoeve van het stationsproject Den Haag Hollands Spoor.

Het project bestaat uit het realiseren van een volwaardige stationsentree aan de Laakhavenzijde en dan specifiek het doortrekken van de thans doodlopende reizigerstunnel en het creëren van een nieuw stationsplein, detailhandel en fietsparkeren. Inmiddels is gestart met de realisatie van het project en heeft NS Stations besloten The Globe weer op de markt te brengen.

Biedt ruimte voor nieuwbouwontwikkeling
The Globe - zie foto boven - is momenteel met circa 35.000 m2 VVO nog in gebruik door diverse winkels en kantoren. Het ontwikkelplot, gelegen ten westen van het nieuwe stationsplein Hollands Spoor, heeft een terreinoppervlak van ca. 3.300 m2 en biedt ruimte voor een unieke nieuwbouwontwikkeling. Het naastgelegen voormalige Stationspostkantoor, een te transformeren rijksmonument, is sinds 2016 in eigendom van LIFE en maakt de aankoop van The Globe en het ontwikkelplot des te meer bijzonder.

De combinatie van The Globe, het ontwikkelplot en Stationspostkantoor biedt mogelijkheden tot het ontwikkelen van een verassend en uitdagend stuk nieuwe stad in de stad Den Haag. Een unieke filosofie die LIFE, met ruim 30 jaar ervaring in ontwikkeling, blijft toepassen in zowel Nederland (Maastricht, Enschede, Vaals) als in het buitenland (België, Spanje, Polen, Kaapverdië, Zuid-Afrika).

Reacties
Serge Hannecart, mede-eigenaar van LIFE, geeft aan dat de verwerving van The Globe en het ontwikkelplot perfect past bij het ‘stad binnen een stad’-concept. “Het rijksmonument was al een erg mooie kans, maar deze acquisitie geeft ons de mogelijkheid om door een gebiedsontwikkeling echt impact te genereren op de kwaliteit van leven van het gehele gebied.”

Lars Rompelberg, partner Fakton Capital: “Deze transactie bevestigt naast de grote interesse van LIFE voor Nederland dat de gemeente Den Haag al jaren succesvol investeert in een attractieve woon-werkstad. In het bijzonder geldt dit voor het Central Innovation District waar Hollands Spoor, een van de 10 grootste en drukstbezochte stations van Nederland, een belangrijk onderdeel van uitmaakt.”

LIFE werd in deze transactie bijgestaan door Fakton Capital en Van Doorne. Cushman & Wakefield begeleidde de verkoop namens NS Vastgoed b.v.


Het vernieuwde stationsplein Hollands Spoor met aan de rechterzijde The Globe en linkerzijde het ontwikkelplot.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021