EXCLUSIEF: ‘Japanse kledingretailer opent eerste winkel in Nederland op Rokin’

Belegger Vastned hoeft niet lang te treuren om het vertrek van Forever21. Zoals VJ vorige week al meldde is een nieuwe huurder al gevonden. Een officiële bevestiging van Vastned volgt pas in februari, maar in de markt gonst de naam van de Japanse kledingretailer Uniqlo rond.

Het zou tevens de allereerste vestiging worden voor de Japanse kledingretailer in Nederland. Daarbij heeft Uniqlo al een distributie uitvalbasis in Roosendaal. Eind mei 2017 heeft de Japanse retailer het distributiecentrum van circa 3,2 hectare geopend op bedrijventerrein Bochwerf II in Oud Gastel nabij Roosendaal. Verantwoordelijk voor de distributie is CEVA Logistics, maar verdere details zijn niet bekend. Het ligt in de rede dat Uniqlo de vrijgevallen 4500 m2 van Forever21 zal overnemen. Een deel zal als kantoorruimte worden ingericht, aldus bronnen in de markt.

Internationale allure
De komst van Uniqlo zou naadloos passen aan de gisteren in de Telegraaf geuite wens van winkelstraatmanager Pauline Buurma om van het Rokin een ’internationale stadsboulevard met allure’ te maken. Een ‘Japanse of Zuid-Amerikaanse warenhuis’ zou de kosmopolitische uitstraling van het Rokin verder omhoog brengen, zo vertelde Buurma aan de krant. Het winkelgebied rond het Rokin krijgt deze zomer een grote impuls wanneer de lang verwachte Noord/Zuidlijn eindelijk rijdt . De metrolijn krijgt een halte aan het Rokin.

Inditex en H&M voorbijstreven
Uniqlo is onderdeel van het Japanse modeconcern Fast Retailing Company. Het bedrijf wil Inditex en H&M voorbij streven en heeft zichzelf als ambitie gesteld het grootste modeconcern van de wereld te worden. In 2011 kondigde het bedrijf aan zijn omzet tot 2020 uit te willen bouwen tot vijf biljoen yen, oftewel €39 miljard.

Uniqlo heeft voornamelijk vestigingen in verschillende landen in Azië, maar sinds 2001 is de retailer ook in Europa te vinden. Zo zijn er winkels te vinden in Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. En naar verluidt dus ook binnenkort in Amsterdam.
 

Reacties