Een flexibele en efficiënte kantoorinrichting die toch sfeervol is, blijkt in de praktijk soms lastig te realiseren. Is het bijvoorbeeld wel of niet verstandig om met veel kleur te werken? En welke eye-catchers maken je kantoorruimte gezellig? Met de volgende 9 tips van SKEPP kun jij jouw kantoor transformeren tot een sfeervolle werkpek.

#1 Kleurgebruik in de kantoorruimte
Kale, witte muren zijn natuurlijk niet erg gezellig. Daarom mag je gerust creatief met kleur omgaan! Een goede kleurbalans zorgt er voor dat de productiviteit niet verminderd. Maak een kleurenschema en zorg er voor dat je bepaalde kleuren en patronen terug laat komen in jouw kantoorpand. Denk hierbij aan een opvallende blauwe muur bij binnenkomst van het kantoor. Deze blauwe kleur laat je terugkomen middels blauwe bureaustoelen, tapijten en lampen.

#2 Stressvermindering door kantoorplanten
Ondanks dat planten en bloemen onderhoud en aandacht vereisen, krijg je er wel veel voor terug. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een groene werkomgeving kalmerend werkt. We associëren de groene kleur met rust. Daarnaast zorgen kantoorplanten ook voor meer zuurstof in de kantoorruimte en een betere akoestiek. Maar wat het belangrijkste is: mooie planten zorgen voor een knusser gevoel en fleuren jouw kantoor op.

#3 Eye-catchers op kantoor
Bij een eye-catcher kun je denken aan iets opvallends zoals een Mini-Cooper in de entree van jouw kantoorpand. Maar je kunt ook voor iets gaan wat subtieler is, zoals aparte barkrukken in het sociale hart gemaakt van zadels. Op deze manier kun jij jouw kantoor net dat beetje extra geven wat het zo gezellig maakt. Zorg er wel voor dat je keuze wel bij de identiteit van jouw bedrijf past.

#4 Inspirerende kunstwerken
Ga je een kantoorruimte huren? Kies dan voor kunst, want dat inspireert. Daarnaast is het mooi voor het oog en geeft het veel sfeer. Het is een unieke vorm van communicatie waarmee jij het imago van jouw organisatie kunt weergeven. Een producent van biologische producten kan zijn visie bijvoorbeeld communiceren via mooie schilderijen met een bloemen- of dierenthema.

#5 Loungen en koffie drinken
Vergaderingen en zakenrelaties ontvangen kan goed in een vergaderruimte, maar vaak is het net zo leuk om juist in de lounge te gaan zitten. Een lager zitgedeelte met lage stoelen en tafels zorgt voor een leuke sfeer en biedt ontspanning. Kopje koffie?

#6 Sfeerverlichting zonder vermindering productiviteit
TL-verlichting is natuurlijk niet erg gezellig op kantoor, maar te donkere verlichting werkt daarentegen slaapverwekkend. Kies daarom voor een mix van lampen in jouw kantoorinrichting. Industriële staande lampen, Scandinavische hanglampen, kroonluchters en spotjes. De keuze voor kantoorinrichting is reuze!

#7 Gadgets voor jouw werkplek
Een cupholder zodat jij jouw koffie niet omstoot, een aquarium op jouw bureau die tegelijkertijd als pennenbak gebruikt kan worden of een USB-microwave voor een snelle warme snack. De opties voor leuke gadgets op kantoor zijn eindeloos en het zorgt voor humor.

#8 Fotowand in jouw kantoorruimte
Een kale muur maak je al een stuk sfeervoller door met een ‘personal touch’ door middel van een fotowand. Hiermee kun jij jouw bezoekers inspireren en kennis laten maken met jouw bedrijf. Laat bijvoorbeeld zien welke projecten je hebt gedaan of welke geschiedenis jouw organisatie heeft. Op deze manier krijg je toch een creatieve en huiselijke inrichting.

#9 Hout, kleden en tapijten
De materiaalkeuze van jouw kantoorinrichting heeft invloed op de sfeer van je kantoorruimte in Amsterdam, Rotterdam of welke stad dan ook. Stoere houten kantoormeubelen zijn bijvoorbeeld veel warmer dan witte hoogglans bureaus. Heb je deze optie niet? No worries, want met leuke accessoires krijg je ook dat effect. Een hoogpolig tapijt of wollen kleden over de fauteuils geven jouw kantoor een inrichting extra gezelligheid.

Zo makkelijk kan het zijn
Kantoorplanten, eye-catchers, gadgets, houten kantoormeubelen, persoonlijke fotowanden, staande lampen, kleden.. Nu kun jij zelf aan de slag om een sfeervolle kantoorinrichting te realiseren door de voorgaande 9 tips.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special