Groei RICS in Nederland zet door

RICS, dat in 2018 zijn 150-jarig bestaan viert, is in Nederland hard op weg naar de 1000 leden. Het ledenaantal lag 5 jaar geleden nog op 350 en is nu de 900 gepasseerd. Er is vooral een toename van jongere leden. "De groei en verjonging stellen ons in staat een vooraanstaande rol te blijven spelen” aldus Ed Nypels, Countrymanager van RICS in Nederland.

Voor het laatste assessment in november zijn 49 kandidaten opgegaan. 17 kandidaten (35%) kwamen uit andere sectoren dan Valuation en Commercial Property. 35 kandidaten (71%) hebben het assessment met succes afgerond. 37% van de nieuwe leden is jonger dan 40 jaar.

Loes Driessen, actief in asset- en portefeuille management, is een van de jongste nieuwe leden. Driessen: ”Na het behalen van mijn Master of Science in Real Estate in 2015 was het aanvragen van het lidmaatschap van RICS voor mij een logische vervolgstap. Het RICS-platform biedt voldoende mogelijkheden om te blijven leren en me te blijven ontwikkelen en ik hoop en verwacht – op mijn beurt – zelf ook waardevol te kunnen bijdragen aan het platform dat geboden wordt.”

Foto: Ed Nypels, Countrymanager van RICS

Reacties