Studentensteden verklaren oorlog aan huisjesmelkers

Wethouders van twaalf studentensteden hebben gezamenlijk een brief geschreven aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) over het verkrijgen van meer bevoegdheden in de strijd tegen ‘huisjesmelkers’. Zij vinden de huidige middelen onvoldoende.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Jaap Ossewaarde

Eerst beperkt Amsterdam de verhuur aan studenten die woningen willen delen na jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor een beperkt aanbod in algemene zin. De daardoor ontstane schaarste is prijsopdrijvend geweest, maar nu is het 'natuurlijk' de schuld van de 'huisjesmelker', wat op zichzelf al een uiterst stigmatiserend woord is. Het probleem is niet de betaalbaarheid, maar wel de beschikbaarheid. Meer woningen cq een efficienter gebruik van de woningen betekent meer aanbod en lagere prijzen.

Geplaatst op 20 november 2017 om 15:16