Nieuw product Borggarantie biedt verhuurders zekerheid van betalende huurder

Omdat niet iedere huurder een borgbetaling of bankgarantie kan regelen, bestaat via Savéon de mogelijkheid om een Borggarantie af te sluiten. Die garantie heeft het voordeel dat huurders niet hun kapitaal hoeven aan te spreken. Slechts een lage jaarlijkse vergoeding volstaat.

Volgens aanbieder Savéon hebben reeds honderden tevreden huurders waaronder young professionals en studenten een Borggarantie afgesloten. Deze garantie geeft veel verhuurders de zekerheid dat de huurder de maandelijkse huurverplichtingen nakomt.

Voorbeeld The Fizz
Ook The FIZZ, Operating brand van IC Netherlands, biedt sinds augustus 2017 de Borggarantie aan. Reeds 279 woningen in The FIZZ Little Manhattan en 361 studentenwoningen in The FIZZ Spartaan, beide in Amsterdam, zijn verhuurd met gebruikmaking van de Borggarantie van Savéon.

Property Manager Moreno Monsanto van IC-Netherlands: “Wij bieden de Borggarantie aan als service product aan onze huurders. Hierdoor kan men het geld gebruiken voor leuke zaken of de inrichting van hun nieuwe woning. Savéon ontzorgt ons doelmatig in zowel het beheer van borg als de afwikkeling van de borg aan het einde van de huurovereenkomst.”

Ook voor buitenlandse studenten
Savéon heeft, op verzoek van IC-Netherlands, ook een Borggarantie ontwikkeld voor buitenlandse studenten, waarbij er een creditcard-reservering gevraagd wordt als aanvullende zekerheid. “Deze Borggarantie is zeker ook erg geschikt voor expats”, aldus Tim van der Linden, oprichter van Savéon.

Geschikt voor zakelijke huurders
Ook ondernemers vinden de weg naar Savéon. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over de 3 maanden huur die zij voorheen op een bankrekening moesten blokkeren voor de bankgarantie.

Daarnaast vergt het afsluitproces bij een bank enige tijd en is een Borggarantie binnen 5 minuten afgesloten. Banken zijn inmiddels met Savéon in gesprek voor mogelijke samenwerkingen.

Beter alternatief
Tenslotte biedt de Borggarantie ook vastgoedeigenaren een beter alternatief voor een bankgarantie of een borgbetaling. Zo kan Savéon eigenaren van zowel grote als middelgrote portefeuilles op maat een contra garantie of een kredietverzekering bieden. Daarnaast biedt Savéon eigenaren binnenkort een verlengde huurgarantie tot en met 6 maanden huur.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neemt u dan direct contact op met Tim van der Linden tvdlinden@saveon.nl of 088-7303388

Foto is van Freepik

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021