Marcel de Boer benoemd tot lid RICS European World Regional Board

RICS heeft de European World Regional Board conform de statuten vernieuwd. De board bestaat uit acht vastgoedprofessionals uit Frankrijk, Nederland, Spanje, Duitsland en Gibraltar. Tina Paillet FRICS, hoofd projecten en technologie van Generali Real Estate is de nieuwe voorzitter.

Nederland is ruim vertegenwoordigd door Marcel de Boer MRICS, Managing Director van Troostwijk Real Estate en Maarten Vermeulen, RICS Regional Managing Director voor Europa, Rusland en GOS. De overige leden zijn Seweryna Afanasjew, Silvio Estienne, Eduardo Fernandez-Cuesta, Nikolaus Holzinger en Josiane Richardson. De leden van de Board zijn benoemd voor een periode van drie jaar. Bij RICS Europe zijn ruim 8100 gekwalificeerde vastgoedprofessionals aangesloten uit meer dan 40 Europese landen.

Regionaal niveau
Doel van de World Regional Boards is de RICS-strategie op regionaal niveau te realiseren door toezicht te houden op plannen en middelen toe te wijzen binnen de regio. Zij rapporteren aan de Management Board. Kerntaak van de Board van RICS Europe is te bewerkstelligen dat RICS-vastgoedprofessionals de uitdagingen aan kunnen gaan waar de natuurlijke en de gebouwde omgeving voor komen te staan, in het licht van de snelgroeiende wereldbevolking.

150-jarig jubileum
Tina Paillet FRICS, voorzitter van de Europese Board: "Ik ben er trots op de RICS Europe Board voor te zitten in het jaar dat RICS zijn 150-jarig jubileum viert. Dit jaar vieren we de belangrijke en positieve impact die onze leden hebben op de samenleving. Tegelijkertijd is het de gelegenheid om vooruit te kijken en te zorgen dat het beroep relevant blijft en de uitdagingen van morgen aan kan gaan." 

Blockchain
Paillet vervolgt: "Een belangrijke uitdaging is de snelheid waarmee technologie verandert. Dat zal de manier waarop we werken, gegevens verzamelen en gebruiken drastisch veranderen. Nieuwe technologie als kunstmatige intelligentie en blockchain zal vastgoedprofessionals nieuwe kansen bieden. Om die te benutten is meer aandacht voor de ontwikkeling van vaardigheden cruciaal." 

PropTech
Tot slot zegt de voorzitter: "Ik ben ervan overtuigd dat RICS als internationale beroepsorganisatie het best is toegerust om deze kansen te omarmen en haar leden te begeleiden naar het PropTech tijdperk. Wij zullen de hoogste normen uitdragen, onderzoek doen dat tot nadenken stemt en innovatieve leerprogramma's ontwikkelen voor alle professionals in de Europese regio".Reacties


Laatste nieuws