Amsterdamse flats in rap tempo gerenoveerd naar nul-op-de-meter

Deze week start de renovatie van vijf portieketageflats van woningcorporatie Eigen Haard in de Amsterdamse Wegener Sleeswijk in Amsterdam. De renovatie is in handen van Dura Vermeer.

Het is volgens Dura Vermeer het eerste project in de regio Amsterdam waarbij flats naar nul-op-de-meter gerenoveerd worden. Niek Schaap, projectleider bij Eigen Haard: “De bewoners hebben straks een goed geïsoleerd huis zodat ze minder energie verbruiken. En ze krijgen een nieuwe badkamer, toilet en keuken.” 

Doorontwikkeld concept
Eigen Haard selecteerde Dura Vermeer om de renovatie uit te voeren. Bart Schuring, manager Uitvoering Stroomversnelling bij Dura Vermeer: “In Amsterdam zetten we ons doorontwikkelde nul-op-de-meterconcept in. Dat gebruikten we eerder bij een succesvolle renovatie van portieketageflats in Groningen. In het project in Amsterdam werken we blok voor blok en starten we elke dag met een nieuwe woning, die binnen veertien dagen klaar is.”

Duurzame maatregelen
Eind 2018 wekken alle 157 portiekflatwoningen de benodigde stroom zelf op, net als de energie die nodig is voor verwarming, ventilatie en warm tapwater. Dat is mogelijk dankzij de geïsoleerde gevels, nieuwe daken vol zonnepanelen, ventilatie en een luchtwarmtepomp. De woningen hebben na oplevering geen gasaansluiting meer. Bewoners koken dan op inductie.Reacties


Laatste nieuws