Verhuren en schade door de huurder: wat te doen?

Als u een woning verhuurt kunt u het risico lopen dat een huurder schade veroorzaakt in de woning. Door een goede screening en oplevering van de woning probeert een verhuurmakelaar zo veel mogelijk schade te voorkomen en een goede huurperiode te waarborgen. Helaas heeft geen enkele verhuurmakelaar een glazen bol om in de toekomst te kijken. Soms komt het helaas voor dat een huurder schade in de woning veroorzaakt die niet te overzien is. Gelukkig zijn er tegenwoordig manieren om u tegen deze schade te laten verzekeren. In dit artikel vertel ik u hoe dit werkt.

Huurcheck woonverzekering tegen schade
Sinds kort kunnen verhuurders die hun woning aan een goed gescreende huurder verhuren laten verzekeren door de huurcheck woonverzekering. Met deze verzekering bent u gedekt tegen schade die een huurder aanbrengt in de woning tot €50.000 per incident.

Waarom een verzekering?
Zoals ik in het intro al schrijf, heeft niemand een glazen bol waarin we kunnen zien hoe een huurder een huurperiode gaat volbrengen. Een screening is nou eenmaal een momentopname. Tijdens een huurperiode kan er van alles met een huurder gebeuren. In het ergste geval ontdekt u een hennepkwekerij in uw zorgvuldig aangekochte vastgoed. Uw woning wordt ontruimd, de huurder blijkt gevlogen en u zit met de schade. Schade die al snel in de tienduizenden euro’s loopt. Uw rendement zakt in dat geval gigantisch naar beneden. Indien u verzekerd bent zal de schade gedekt zijn en heeft dit een nihil effect op uw rendement.

Hoe komt u in aanmerking voor een verzekering?
Verhuurt u uw vastgoed aan een huurder die is goedgekeurd door Huurcheck, dan komt u in aanmerking voor een verzekering. Het is dus van belang dat uw makelaar de huurdossiers screent via Huurcheck. Dit kunt u eenvoudigweg navragen bij uw makelaar. Gecertificeerde VBO Makelaars zijn verplicht om via dit systeem te werken.

Meer informatie kunt u vinden via de website van Huurcheck.
 

Drs. Esther Dekker is vastgoeddirecteur Max Property Group Nederland. 

Wilt u meer weten over investeren in ons vastgoedfonds? Neem dan gerust een kijkje op onze website www.maxpropertygroup.com. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken met een van onze adviseurs.Reacties


Laatste nieuws