VJ Commentaar: Sorry media, de Amsterdamse woningmarkt koelt helemaal niet af

In de media waren gisteren de berichten te lezen als zou de overkokende Amsterdamse woningmarkt eindelijk aan het afkoelen zijn. VJ trekt een heel andere conclusie en signaleert een nieuw levensgroot probleem die de woningmarkt in het hart raakt. 

Reacties

Tel hier het toenemend probleem van geschikte woningen voor senioren bij op. Stagnerende doorstroming in zowel de sociale- als middenhuur voor senioren is al een voldongen feit. Marinus Dijkman, Stijlvol Ouder www.stijlvolouder.nl

Geplaatst door Marinus Dijkman op 13 oktober 2017 om 14:37

Zoals ik al bij een eerdere gelegenheid bijdroeg wordt en (misschien) is een nieuwbouwhuis een schaars goed. De belangrijkste reden is volgens mij simpel en die is dat de "handjes" (nu en in de nabije toekomst) ontbreken om de huizen te bouwen waar op dit moment vraag naar is. Dus ook al zouden er meer locaties bouwrijp klaarliggen kunnen deze vanwege gebrek aan capaciteit niet in productie worden genomen. De levertijd op een heifundering bijvoorbeeld is op dit moment al 5 a 6 maanden.

Geplaatst door P.A. Langman op 13 oktober 2017 om 14:42

Dossier VJ Commentaar

VJ Commentaar: GroenLinks brengt met bizar plan de stad om zeep

Geen auto’s meer in de binnenstad, opheffen van 10.000 parkeerplaatsen, alle minima met belastinggeld van hun schulden afhelpen, zie daar de eerste contouren van het conceptverkiezingsprogramma GroenLinks Amsterdam. Een sneller recept om de stad om zeep te helpen is er niet. Lees het commentaar van Rogier Hentenaar over de bizarre plannen.

14 september 2017 om 11:10
leestijd 4 minuten