Beleggen in vastgoed in Rotterdam is hot

Dat merken wij niet alleen aan de toenemende vraag, ook is hier veel over te lezen in de landelijke media. Er zijn veel verschillende vormen van beleggen in vastgoed. U kunt ervoor kiezen om zelf een portefeuille op te bouwen, of u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw geld in een vastgoedfonds te investeren. Maar wat met name belangrijk is, is dat u als particulier kennis heeft van de markt waar u in investeert. In dit artikel vertel ik u waarom.

“Beleggen is eigenlijk een puzzel die dicht moet vallen”

Cijfers versus emotie
Vastgoed is ook emotie. Bel eens enkele makelaars op en elke makelaar zal een andere feeling hebben met een bepaald gedeelte van Rotterdam. Het is daarom belangrijk dat u op de hoogte bent van de huurmarkt. Welk vastgoed wordt tegen welke prijs verhuurd aan wat voor soort huurders? Hoeveel betaalt u per m2 tegen welke prijs? En wat gebeurt er als u 2 vergelijkbare objecten in 2 verschillende delen van Rotterdam tegen elkaar afzet? U zult zien dat hier hele verrassende resultaten uit zullen komen. Soms blijkt dan zelfs dat de meest populaire gebieden in Rotterdam voor u niet het juiste gebied zijn om te investeren. Onderzoek doen en kennis vergaren vooraf is dus zeker een must.

Aan welke doelgroep wil ik verhuren?
Niet alleen kennis van vastgoed is belangrijk. Ook kennis van de huur doelgroep speelt een rol. Een expat heeft een ander huurprofiel dan een particuliere huurder. Maak dus voor uzelf de afweging wat voor u belangrijk is. Expats betalen vaak meer huur maar hebben ook meer eisen en zullen sneller verhuizen. Tegenover de meerwaarde van de huurinkomsten staat dus ook meer arbeid. U zult meer tijd kwijt zijn aan het zoeken naar huurders, de inrichting van de huurwoning en het verlenen van service. Ook zal het soort doelgroep waar u op mikt bepalend zijn voor het gebied waar u wilt gaan verhuren. Het een kan dus niet zonder het ander.

Met kennis de puzzel compleet maken
Wilt u als particulier gaan beleggen in vastgoed dan lijkt het soms wel een puzzel die compleet moet worden. Een puzzel tussen soort vastgoed, soort huurder en huurprijs. Toch is het van belang dat deze puzzel op een bijna natuurlijke manier dichtvalt. Waarom? Omdat uit de praktijk blijkt dat als deze 3 facetten met elkaar in verhouding zijn een huurwoning bijna altijd binnen 2 weken verhuurd wordt. En dat is uiteindelijk het doel waar u naartoe werkt, weinig leegstand en tevreden huurders!

Als u wel wilt investeren in vastgoed, maar niet de tijd heeft om de administratie van het vastgoed, zoals beheer, boekhouding en verhuur te regelen, dan is het wellicht een idee in een vastgoedfonds van Max Property Group te investeren.

Geschreven door drs Esther Dekker, vastgoed directeur Max Property Group Nederland en specialist op het gebied van vastgoed en verhuur in Rotterdam.Reacties


Laatste nieuws