Supermarktfonds Annexum in trek: al vijf miljoen opgehaald in slechts anderhalve week

Fondsaanbieder Annexum ziet een grote aanwas van beleggers toestromen voor haar Super Winkel Fonds. Vorge week startte Annexum met een nieuwe emissie. "We zien, naast particuliere beleggers ook veel interesse van professionele vastgoedpartijen om in het fonds te participeren", zegt Huib Boissevain van Annexum tegenover VJ. 

In slechts anderhalve week is als €5 miljoen nieuw kapitaal bij beleggers opgehaald. "We hopen in totaal zo'n €20 miljoen uit de markt te kunnen halen", zo verwacht Boissevain. Met het verkregen kapitaal kan het Super Winkel Fonds haar portefeuille aan verhuurde supermarkten door geheel Nederland blijven uitbreiden. Boissevain: "We hebben een pijplijn aan interessante objecten die voor belegging in aanmerking komen."

Fondsaanbieder Annexum verwacht een gemiddeld direct beleggingsrendement van 10,3% per jaar, waarvan 8,1% contant rendement dat twee keer per jaar uitgekeerd wordt. "Dat is een heel hoog rendement, zeker als je het afzet tegen het relatief lage risico dat inherent is aan het beleggen in supermarkten." Terwijl winkelvastgoed niet overal goed rendeert, blijken beleggingen in supermarktvastgoed dat wel te zijn. In veel winkelcentra zijn supermarkten het anker voor het welslagen van een winkelgebied. 

Portefeuille uitgebreid
Met de opbrengsten uit de vorige emissie is de portefeuille uitgebreid. In Tilburg (De Amer) en Apeldoorn (Schubertplein) zijn Jumbo supermarkten aangekocht en in Deventer (Broederenplein) en Vlaardingen (Gedempte Biersloot) kocht het fonds Dirk supermarkten aan. De Jumbo in Harderwijk en de Albert Heijn in Moordrecht konden flink uitbreiden door aankoop van naastliggende panden. Inmiddels bestaat de portefeuille uit 23 solitaire supermarkten en 7 supermarkten in 6 wijkwinkelcentra.

Super Winkel Fonds is ontwikkeld en wordt beheerd door Annexum.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022