Ed Nijpels tijdens Dutch Green Building Week: 'Energiebesparing is feest voor portemonnee'

Vanaf 25 september staat Nederland in het teken van duurzaam bouwen. Dan wordt alweer de zevende editie van de Dutch Green Building Week gehouden, een initiatief van Dutch Green Building Council. Op verschillende plekken in het land vinden congressen, workshops en andere activiteiten plaats waar kennis en ervaringen worden gedeeld over het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Ook Ed Nijpels is erbij tijdens de Dutch Green Building Week. Hij is voorzitter van het Energieakkoord en ziet erop toe dat alle doelstellingen uit het akkoord worden gehaald. En, zo stelt hij, het verduurzamen van de gebouwde omgeving is een van de meest weerbarstige onderwerpen uit het Energieakkoord gebleken.

In het nieuwe magazine ‘Toekomstbouwers’ van Dutch Green Building Council houdt Nijpels een pleidooi voor energiebesparing. Volgens Nijpels is energiebesparing eem ‘feest voor je portemonnee’. "Je kunt er kosten mee besparen. Maar het vraagt wel een investering. Dus moet heel duidelijk worden dat je de investering terugverdient."

'Je moet overal aanbellen'
Nijpels: “Dat is ook mijn verhaal richting de Maxime Verhagens van deze wereld: jullie van brancheorganisatie Bouwend Nederland moeten woningbezitters en eigenaren in de utiliteitsbouw ontzorgen. Maar dan zegt Maxime: ik kan toch moeilijk overal gaan aanbellen? Dan zeg ik: sterker, je móét overal aanbellen! Ga naar mevrouw Jansen en zeg: zet even een kop koffie voor me, dan loop ik door uw woning en vertel ik straks wat er gebeuren moet. Dat gaat u zoveel kosten. En als u daar tekent, komen we het volgende week regelen, inclusief de financiering, en verdient u het binnen zoveel jaar terug.”

Lees ook het magazine ‘Toekomstbouwers’ online.



Reacties


Laatste nieuws