EXCLUSIEF: Woningmakelaars niet verrast door overbiedingen

De massale overbiedingen boven de vraagprijs blijken steeds meer onderdeel te zijn van een verkoopstrategie van makelaars om woningen te verkopen. VJ sprak met vijf makelaars plus een reactie van de NVM.

Reacties

Waarom zouden makelaars, de verkopende dan bedoeld, verbaasd moeten zijn ? Zij "spelen" er gewoon mee. Als aankoopmakelaar heb ik het al meegemaakt dat door de verkopend makelaar gezegd wordt dat ik met een hoger bieding moest komen want er waren al meer biedingen gedaan met dezelfde hoogte. Op mijn vraag hoeveel partijen dat dan gedaan hadden, bleef het antwoord uit. Na overleg met mijn cliënt dat niet gedaan en het ook gemeld. Een week later werd ik gebeld of de eerder gedane bieding nog stond. Helaas voor de verkoper maar ik was het namens mijn cliënt als eens geworden over de aankoop van een ander pand.
Met zo'n spelletje mag de verkopend makelaar niet eens verbaasd zijn. Het was immers zijn doel.

Geplaatst door Johan info@makeleij.nl op 3 september 2017 om 11:46

Dossier Koopwoningmarkt

ABN Amro raadt huidige woningkopers aan zich niet rijk te rekenen

Het gemiddeld verschil tussen de vraag- en biedprijs van woningen wordt steeds kleiner: van 6,8% in 2013 naar 1,1% nu. Het Economisch Bureau van ABN Amro waarschuwt dat dat weliswaar vaak gepaard gaat met verdere prijsstijgingen, maar dat die op langere termijn misschien te groot blijken te zijn - als de rente stijgt en de nieuwbouwproductie toeneemt.

4 januari 2018 om 09:41 | 3 min