EXCLUSIEF: Woningmakelaars niet verrast door overbiedingen

De massale overbiedingen boven de vraagprijs blijken steeds meer onderdeel te zijn van een verkoopstrategie van makelaars om woningen te verkopen. VJ sprak met vijf makelaars plus een reactie van de NVM.

Reacties

Waarom zouden makelaars, de verkopende dan bedoeld, verbaasd moeten zijn ? Zij "spelen" er gewoon mee. Als aankoopmakelaar heb ik het al meegemaakt dat door de verkopend makelaar gezegd wordt dat ik met een hoger bieding moest komen want er waren al meer biedingen gedaan met dezelfde hoogte. Op mijn vraag hoeveel partijen dat dan gedaan hadden, bleef het antwoord uit. Na overleg met mijn cliënt dat niet gedaan en het ook gemeld. Een week later werd ik gebeld of de eerder gedane bieding nog stond. Helaas voor de verkoper maar ik was het namens mijn cliënt als eens geworden over de aankoop van een ander pand.
Met zo'n spelletje mag de verkopend makelaar niet eens verbaasd zijn. Het was immers zijn doel.

Geplaatst door Johan info@makeleij.nl op 3 september 2017 om 11:46

Dossier Koopwoningmarkt

NVM pleit voor ingrijpen wegens vastlopen woningmarkt

Stagnerende nieuwbouw, een slinkend aanbod aan koopwoningen, forse prijsstijgingen en er is te weinig overdracht van woningen uit de corporatiesector om de krappe markt aan te jagen. Dat zijn de ingrediënten voor de huidige woningmarkt die meer en meer vastloopt, stelt de NVM bij de publicatie van de eerste kwartaal verkoopcijfers.

12 april 2018 om 12:19 | 7 min