EXCLUSIEF: Woningmakelaars niet verrast door overbiedingen

De massale overbiedingen boven de vraagprijs blijken steeds meer onderdeel te zijn van een verkoopstrategie van makelaars om woningen te verkopen. VJ sprak met vijf makelaars plus een reactie van de NVM.

Dit artikel is alleen voor abonnees

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Johan info@makeleij.nl

Waarom zouden makelaars, de verkopende dan bedoeld, verbaasd moeten zijn ? Zij "spelen" er gewoon mee. Als aankoopmakelaar heb ik het al meegemaakt dat door de verkopend makelaar gezegd wordt dat ik met een hoger bieding moest komen want er waren al meer biedingen gedaan met dezelfde hoogte. Op mijn vraag hoeveel partijen dat dan gedaan hadden, bleef het antwoord uit. Na overleg met mijn cliënt dat niet gedaan en het ook gemeld. Een week later werd ik gebeld of de eerder gedane bieding nog stond. Helaas voor de verkoper maar ik was het namens mijn cliënt als eens geworden over de aankoop van een ander pand.
Met zo'n spelletje mag de verkopend makelaar niet eens verbaasd zijn. Het was immers zijn doel.

Geplaatst op 3 september 2017 om 11:46


Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021