7 tech oplossingen voor de grootste kantoorfrustraties

Iedere maand publiceert Jari Wesselink van SKEPP een artikel voor de rubriek ‘SKEPP Tech’. In deze editie wordt ingezoomd op nieuwe technologische gadgets: hoe los je bijvoorbeeld concentratieproblemen in jouw kantoorruimte voor goed op? 

Nieuwe technologische gadgets, je wordt er in de huidige tijd mee dood gegooid. Dit kunnen items zijn die vooral in de vrije tijd goed van pas komen, maar ook voor op kantoor zijn er vele technologische oplossingen. Natuurlijk, het zijn een aantal grappige gadgets maar zeker ook functionele items. Zo hebben wij in deze editie van ‘SKEPP Tech’ bijvoorbeeld de oplossing om concentratieproblemen in jouw kantoorruimte voor goed op te lossen.

Verhelp concentratieproblemen met intelligente koptelefoons
In kantorenland is een ontwikkeling gaande, namelijk dat traditionele kantoorruimten steeds meer plaats maken voor coworking spaces. Open kantoortuinen waarin meerdere zzp’ers of freelancers tegelijk een (flex)werkplek huren. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte. Nadeel? Het kan zorgen voor concentratieproblemen. Rechts van je heb je bijvoorbeeld iemand die niet stil kan zitten, de persoon tegenover je belt altijd op luide toon en weer een ander fluit graag mee met de muziek die hij of zij luistert.

Helm of lampenkamp op kantoor?
De oplossing? De Helmfon. Oké, we geven het toe.. Het is een vreemd gezicht, zo’n helm op kantoor. Toch werkt het item, dat ontworpen is door de Oekraïense designstudio Hochu Rayu. Het sluit je af van omgevingsgeluid en bevat bijvoorbeeld een smartphonehouder. De helm is nog niet verkrijgbaar, maar dit laat niet lang meer op zich wachten.

Het alternatief is de Tomoko, te omschrijven als een soort lampenkap rondom je hoofd dat omgevingsgeluiden blokkeert. Deze tech oplossing is ontworpen door MottoWasabi/Anna Salonen en Yuki Abe. Mocht je deze Helmfon en de Tomoko te rigoureuze oplossingen vinden, dan kun je ook gaan voor de intelligente koptelefoons van Sennheiser, die te bedienen zijn via de smartphone.

De tafelventilator of infrarood verwarming
Wanneer je het snikheet hebt in jouw kantoorruimte, kan de tafelventilator zorgen voor de nodige verkoeling. Verkrijgbaar op bijvoorbeeld Haareigenzaak.nl in allerlei soorten, bijvoorbeeld met een sproeier waar af en toe een klein beetje water uit komt om af te koelen. Je kunt natuurlijk ook last hebben van het tegenovergestelde: steenkoud in jouw kantoorruimte. Met de infrarood verwarming van bijvoorbeeld Thermiq is de kou verleden tijd. Je kunt deze verwarming online regelen.

Geen koude koffie meer
Je collega die je even zijn weekendverhalen vertelt of een belangrijk telefoontje die je moet opnemen, en dat net op het moment dat je een kopje koffie hebt gepakt. Gevolg? Koude koffie. Oplossing? De USB-bekerwarmer. Je hoeft het alleen in jouw pc te pluggen en de koffie blijft warm. Ook handig voor koffiedrinkers (vooral die melk en/of suiker in de koffie hebben): de zelfroerende mokken. De mok roert voor jou en jij werkt gewoon door. Efficiëntie ten top!

Smartphone wordt vaste telefoon
Mensen vinden het naast elkaar gebruiken van een smartphone en vaste telefoon op kantoor nogal eens lastig. De Smartphone Desktop Standaard zorgt ervoor dat je de voordelen van beide ervaart. Je sluit je smartphone aan op de standaard op het bureau in de kantoorruimte, maakt zo bijvoorbeeld gebruik van de contacten uit je smartphone en belt vervolgens met de vaste telefoon. Bijkomstig voordeel: jouw smartphone laadt nog op ook. Net als de USB-bekerwarmer is deze gadget verkrijgbaar op Jobat.be. Wellicht interesse in andere te gekke tech gadgets voor op kantoor? Op SKEPP vind je nog meer items!

Een bijdrage van Jari Wesselink van SKEPP.

Bron van de foto’s in de samengestelde afbeelding bij dit artikel: Vivero

Reacties
Dossier Skepp

Op deze manier maak je van jouw kantoor een echte eye-catcher

Is het tijd om jouw kantoor ook een flinke boost te geven? Wat dacht je van een voetbaltafel op kantoor of een te gekke wijnbar? Zo zijn er meerdere ideeën om ook van jouw kantoor een echte eye-catcher te maken. We hebben een aantal suggesties op een rij gezet. Een bijdrage van SKEPP.

9 oktober 2017 om 13:31 | 3 min