Performance analyse voor corporaties gelanceerd

De performance analyse (ook wel complex prestatiemeting genoemd) is een hulpmiddel voor het assetmanagement bij het bepalen van het juiste complexbeleid. Dat is vooral bij woningcorporaties van belang. Ortec Finance biedt deze dienstverlening nu aan voor corporaties en kan hen hierin ondersteunen.

Met de performance analyse worden prestaties van complexen op een eenduidige manier gemeten aan de hand van prestatie indicatoren die relevant zijn voor een woningcorporatie bij het invullen van de maatschappelijke rol. Zo biedt het de mogelijkheid om prestaties van complexen onderling te vergelijken, maar ook ten opzichte van een zelf bepaalde norm.

Op het moment dat bepaalde prestaties achterblijven ten opzichte van de doelstellingen kan dit aanleiding zijn om het complexbeleid te wijzigen. Het uiteindelijke doel is om, gegeven de kaders en de beschikbare middelen voor het assetmanagement, optimaal complexbeleid te bepalen.

In onderstaand YouTube-filmpje wordt de performance analyse toegelicht door medewerkers van Ortec Finance:


Hoe werkt zo’n performance analyse?
Ortec Finance onderscheidt drie stappen bij het uitvoeren van de performance analyse. De eerste stap is een Quick Scan en richt zich op het verkrijgen van inzicht in de complexprestaties op hoofdlijnen. Deze scan biedt nog onvoldoende handvatten voor het daadwerkelijk bepalen van de optimale complexstrategie. Hiervoor is een meer gedetailleerde analyse nodig (stap 2), die bovendien gekoppeld moet worden aan kennis uit de praktijk in complexsessies (stap 3).

"Tijdens de Corporatiedag 2017 in maart hebben we gezien dat de performance analyse leeft bij woningcorporaties. De presentatie die Johan Conijn verzorgde was de best bezochte sessie en maakte veel tongen los. Het is geweldig dat we vanaf vandaag starten met het aanbieden van deze dienstverlening", zegt Joost Eijsvogels, Senior Consultant bij Ortec Finance.

Complexstrategie
Om tot een volledige afweging van de complexstrategieën te komen moeten de resultaten van de performance analyse gekoppeld worden aan informatie uit het veld: informatie die operationele medewerkers verzamelen in hun dagelijkse werk. Door de koppeling te leggen met de praktijk wordt niet alleen de afweging van complexbeleid verbeterd, maar wordt bovendien het draagvlak voor het complexbeleid vergroot. Deze koppeling zal gelegd worden tijdens complexsessies, waarin de voorgenomen complexstrategie wordt besproken. Hiermee wordt de derde stap van de performance analyse ingevuld.

Wat kost het?
Ortec Finance biedt de Performance analyse aan voor € 9.500 excl. BTW. Hierbij is één complexsessie inbegrepen, maar vanzelfsprekend kunnen er meerdere sessies georganiseerd worden. Bovendien kunnen de standaard complexstrategieën optioneel op maat gemaakt worden voor de corporatie en kan extra ondersteuning worden geleverd bij het verbeteren van de datakwaliteit. De kosten van maatwerk worden in overleg met de corporatie bepaald.

De performance analyse kan HIER worden aangevraagd.
 

Achtergrond Ortec Finance
Ortec Finance is opgericht in 1981. Het bedrijf, voortgekomen uit de Erasmus Universiteit, werd opgericht om de besluitvorming te verbeteren met behulp van kwantitatieve modellen. Ruim 35 jaar later is dat nog altijd de kern van onze expertise. Ortec Finance is in de corporatiesector marktleider met beslissingsondersteunende software.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022