Blauwhoed realiseert binnenstedelijke herontwikkeling ‘Paradijs’ in Arnhem

Vorige week leverden wethouder Gerrie Elfrink en Eltjo Bouwman, directeur wonen bij projectontwikkelaar Blauwhoed, het Arnhemse nieuwbouwproject Paradijs officieel op aan de bewoners.

De 30 stadswoningen, 9 herenhuizen en 2 notariswoningen aan het autovrije straatje tussen Turfstraat en Arien Verhoeffstraat, kenmerken zich door de authentieke bouwstijl. Mulleners + Mulleners architecten is erin geslaagd om elke woning zijn eigen gevel en kwaliteit te geven. Hierdoor is een compositie ontstaan die recht doet aan de historie van de locatie. De binnenstedelijke herontwikkeling ligt op steenworp afstand van de monumentale Eusebiuskerk en Waag.

“Paradijs is nu echt weer een stukje Arnhem om trots op te zijn”, sprak wethouder Elfrink enthousiast. Kuiper Bouw realiseerde de woningen.

Een straat met geschiedenis
Ooit was Paradijs een van de meest schilderachtige straatjes van Arnhem. In de wederopbouw na WOII werd de locatie echter bebouwd met goedkope woningen en bedrijfspanden. Deze raakten door de jaren heen in verval. Een doorn in het oog van veel Arnhemmers en de gemeente. De plannen voor herontwikkeling startten dan ook al eind jaren ’90, maar werden vanaf 2013 pas echt doorgezet. Verschillende plannen voor herontwikkeling later, is Paradijs nu weer terug in volle glorie. Het gevelbeeld is gebaseerd op het schilderachtige straatje van weleer en voor de Leidse stoepen zijn oude klinkers van de Markt gebruikt.

Blauwhoed heeft de huizen in samenwerking met bewoners ontwikkeld. Tijdens verschillende woonworkshops zijn de plannen voor de gevels en de indeling van de woningen steeds verder verfijnd. Daarnaast kregen kopers veel vrijheid om hun huis aan te passen naar hun wensen.

Vruchten plukken
De gemeente draagt er nog zorg voor dat het plein halverwege het straatje een meer groene uitstraling krijgt en een ontmoetingsplek kan worden voor bewoners. Hiertoe overhandigde wethouder Elfrink dinsdag alvast een grote picknicktafel, twee appelboompjes en bakbenodigdheden voor appeltaart aan de bewoners, “zodat elke bewoner de vruchten kan plukken in het Paradijs”.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022