Eerste kavel Oostenburg gereed voor de bouw viersterrenhotel

De eerste bouwkavel op Oostenburg is op woensdag 5 juli officieel overgedragen aan Inntel Hotels. Begin 2018 start Inntel Hotels met de bouw van het Landmark Hotel op Oostenburg. Het wordt een viersterrenhotel met circa 300 kamers, deels met sauna en/of whirlpool.

Op de begane grond, aan de VOC-kade, komt een bijzonder restaurant gericht op gasten van het hotel en bewoners uit de buurt. Op de eerste en tweede verdieping komen vergaderzalen en een wellnessruimte met zwembad.


Inntel Hotels en Oostenburg SGN (dochteronderneming van Stichting Stadgenoot en gebiedsontwikkelaar van Oostenburg) sloten in februari van dit jaar een overeenkomst voor de koop van een grondkavel. In opdracht van Oostenburg SGN is de kavel gesaneerd en bouwrijp gemaakt.

Historie
Oostenburg, gelegen in hartje Amsterdam, kent een rijke historie. Vroeger werden hier VOC-schepen gebouwd en later enorme dieselmotoren voor scheepvaart. Nu staat er het INIT gebouw waar grote krantenredacties gevestigd zijn en is het onder de Amsterdammers bekend van de populaire horecagelegenheden Roest en Rosa & Rita. De komende jaren wordt Oostenburg ontwikkeld tot een nieuwe, stoere stadswijk waar gewoond én gewerkt wordt. Er komen grote en kleine gebouwen, in een industriële en levendige sfeer.

Lees ook ons eerdere interview met Peter Kramer (directeur Oostenburg SGN) over Oostenburg.

Onderste foto: : Peter Kramer (l), directeur Oostenburg SGN, draagt de bouwschep over aan Michel Geurts van Inntel Hotels.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special