Camelot samen met Storage Share in pilot verhuur opslagruimtes in leegstaand vastgoed

Leegstandsbeheerder Camelot en aanbieder van opslagruimte Storage Share beginnen samen een pilot met de verhuur van leegstaande ruimtes. Via het platform van Storage Share worden leegstaande woon- en werkruimtes te huur aangeboden als tijdelijke opslagruimtes. Bij de start in Eindhoven en Amsterdam zal de pilot bij succes uitgebreid worden naar andere leegstaande panden in Nederland.

Julian Doorten, medeoprichter van Storage Share: "Door de samenwerking met Camelot opent zich een wereld aan opslagmogelijkheden. In leegstaande panden zijn er vaak veel ruimtes die geschikt zijn om te verhuren als opslagplek. Bovendien heeft Camelot zich ontwikkeld tot een belangrijke aanbieder van micro- appartementen. Een volledig huishouden op een klein oppervlakte. De vraag om extra opslagruimte komt dan ook regelmatig voorbij."

Toenemend tekort
“We zien dat door de groeiende self-storage markt er een toenemend tekort is aan betaalbare opslagruimtes. Door handig gebruik te maken van leegstaande ruimtes in bestaande objecten kunnen vastgoedeigenaren hier slim op inspelen", zegt Doorten. "Met Camelot hebben we veel panden in beheer waar de verhuur van dergelijke ruimtes als opslagruimte uitermate geschikt is. Een samenwerking ligt dan ook voor de hand”, vult Remco van Olst COO van leegstandsbeheerder Camelot aan.

Hogere opbrengsten
Storage Share verhuurt voor meerdere vastgoedfondsen ruimtes. Met de pilot met Camelot wordt voor het eerst samengewerkt met een leegstandsbeheerder. Doorten: “Juist door de combinatie van het grote aantal panden dat leegstandsbeheerders in portefeuille hebben en onze ervaring met het aantrekken van een specifiek type huurder is ons platform een interessante manier om de opbrengsten uit leegstaand vastgoed te verhogen”. Bovendien ziet de startup een goede match tussen het tijdelijke karakter van beheer en de korte opslagperiodes van de huurders.

Uitbreiding
Storage Share is het in 2016 door Julian Doorten en Niels van Eck geïntroduceerde platform dat op een Airbnb-achtige manier voor vastgoedeigenaren leegstaande ruimtes in gebouwen verhuurt aan particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar opslagruimte. Al voor de oprichting van Storage Share werden de contacten met Camelot gelegd. Samen met Camelot wordt nu eerst gestart met de verhuur van opslagruimtes in Eindhoven en Amsterdam alvorens het aanbod wordt uitgebreid met andere panden in Nederland.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022