'Nieuwe woonwijk maakt binnenstad Gouda af'

Op 7 juni 2017 vond de feestelijke start bouw plaats van de laatste bouwblokken in nieuwbouwproject Koningshof te Gouda. Wethouder Rogier Tetteroo stortte samen met Eltjo Bouwman, directeur Wonen bij Blauwhoed, de fundering van een van de woningen.

Naar verwachting levert aannemer Gebroeders Blokland de dertig huurappartementen, twee stadswoningen en vijf kadewoningen in het eerste kwartaal van 2018 op. ''Mooi om Koningshof compleet te zien worden. De koopwoningen en huurappartementen maken een uniek stuk Gouda af,'' zei de wethouder na afloop.

Institutioneel vastgoedfonds Altera wordt eigenaar van de 30 huurappartementen die nu in aanbouw gaan. Eerder kocht Altera al 40 appartementen in het gebied.

Historisch
Koningshof is gelegen tussen Raam en Vest, een historische locatie in de Goudse binnenstad. AWG Architecten heeft ervoor gezorgd dat de nieuwbouw van Koningshof qua architectuur en stedenbouw aansluit op de monumentale panden die in het gebied aanwezig zijn. Projectontwikkelaar Blauwhoed en Gebroeders Blokland realiseerden eerder al 108 woningen in Koningshof.

Reacties
Dossier Nieuwbouw