'Kleine bouwbedrijven zijn de voorlopers van de bouwsector'

De cijfers over de ontwikkeling van de bouwsector in het eerste kwartaal van 2017 zijn door ABN Amro bekend gemaakt. De kleinere bouwers laten de sterkste omzetgroei zien. De goede cijfers vertalen zich inmiddels ook naar de arbeidsmarkt.

Reacties
Dossier Bouwsector

Update bouwsector: 'Meer vraag, maar minder capaciteit'

De omzet van de bouw steeg in het derde kwartaal met 3,1% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzetgroei in de bouw neemt daarmee af. Steeds meer ondernemers geven aan personeels- en materiaaltekorten te hebben die hun bouwactiviteiten belemmeren.

23 november 2017 om 09:10
leestijd 2 minuten

Orderportefeuille B&U op recordhoogte

Voor de burgerlijke en utiliteitsbouw (B&U: bouw van woningen, kantoren en dergelijke) is de orderportefeuille in september uitgekomen op 10,2 maanden, blijkt uit de conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw. Dit is het hoogste niveau sinds de start van de meting. 

16 november 2017 om 11:48
leestijd 2 minuten

Meer bouwvakkers gezocht door toename werkvoorraad

De werkvoorraad in de totale bouw is in juni 2017 uitgekomen op 8,8 maanden, een toename van drie tiende maand. Dat blijkt uit de conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw. Een op de drie bedrijven verwacht extra personeel in dienst te nemen.

3 augustus 2017 om 15:08
leestijd 1 minuut